mjere štednje

Poklon vrećice na Oscarima ove godine vrijede "samo" 170 tisuća dolara, otkriveno što se nalazi u njima

Izgleda da poklon vrećice koje čekaju nominirane za Oscara ipak nisu toliko izdašne, bar ne u usporedbi s onima koje su zvijezde dobile na dodjeli Zlatnih globusa.

Odbrojavamo sitno do najvažnije dodjele nagrada u filmskoj industriji - Oscara. I dok će mnogi biti i više nego zadovoljni ako odu kući s malim kipićem, dodatni razlog za veselje su u poklon vrećice koje će dobiti svi nominirani. No, izgleda da u Hollywoodu ipak novac ne teče kao nekada, prošlogodišnji štrajkovi i neuspjesi Marvelovih filmova uzdrmali su industriju, a to dokazuje i vrijednost ovogodišnjih poklon vrećica. Naime, dok su na dodjeli nagrada Zlatni globus vrijedile vrtoglavih 500 tisuća dolara, sadržaj poklona na dodjeli prestižnih Oscara procjenjuje se na "mizernih" 170 tisuća dolara.

"Ovo radimo neovisno o Akademiji, što znači da ja odlučujem tko će dobiti nagradu, a to su samo najbolji kandidati u području glume i režije" rekao je za Reuters Lash Fary, osnivač marketinške tvrtke Distinctive Assets, koja je ovo darivanje pretvorila u fenomen pop kulture. Prošle je godine vrećica imala vrijednost od otprilike 125 tisuća dolara, a među poklonima su se našli kozmetički tretmani, putovanja, čokoladice, luksuzni proizvodi i slično. Najzanimljiviji su možda bili vaučer od 9.000 dolara za tri noći u talijanskom svjetioniku i onaj za tri noći na luksuznom posjedu u Kanadi koji je vrijedio 40.000 dolara.

image

Chalet Zermatt Peak u Švicarskoj

PRESS
image

Gazirano piće Poppi

PRESS

Ove će godine vrećice biti dodijeljene 25 sretnika, a trenutno je poznato da će nominirani u njima pronaći: tri noći u Chalet Zermatt Peaku u Švicarskoj u vrijednosti od 50.000 dolara, vaučer za tretman mikro iglama u vrijednosti od 10.000 dolara, privatni show mađioničara i mentalista Carla Christmana koji vrijedi 10.000 dolara, ali i gazirana pića s probioticima Poppi od 9 dolara i hranu za kućne ljubimce od 65 dolara.

No, sve ima svoju cijenu, pa tako i ove vrećice. Ne treba zaboraviti da ih porezna uprava smatra oporezivim prihodom, pa zbog toga, u usporedbi s onima koje su zvijezde primile na dodjeli Zlatnih globusa, ipak su dosta siromašnije.

https://www.youtube.com/watch?v=JDPFsO1a1wo&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.gloria.hr%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo
Linker
22. travanj 2024 19:08