Sharon Stone

 MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
posve iskreno

Sharon Stone: "Život zvijezde zapravo je izrazito skup jer svi očekuju da uvijek ti platiš"

Glumica koja u posljednje vrijeme i slika, uoči otvaranja svoje velike izložbe u Berlinu, progovorila je o onome o čemu se u njezinim krugovima rijetko priča, o novcu i očekivanjima koja prate život holivudskih faca.

Glumica koja u posljednje vrijeme i slika, uoči otvaranja svoje velike izložbe u Berlinu, progovorila je o onome o čemu se u njezinim krugovima rijetko priča, o novcu i očekivanjima koja prate život holivudskih faca.

Otkako je posegnula za kistom tijekom pandemije korone, Sharon Stone više ga ne ispušta iz ruku. Koliko se studiozno posvetila slikanju, dokazuje činjenica da se ovih dana intenzivno priprema za izložbu koja će se otvoriti 17. veljače u berlinskoj instituciji posvećenoj suvremenoj umjetnosti, Galerie Deschler. Glumicu, pak, raduje što će galeristi, koji su dosad dolazili u njezin studio kako bi odabrali platna, sada moći vidjeti cijelu seriju njenih moćnih, velikih formata. Povodom izložbe, glumica krasi naslovnicu magazina InStylea. U velikom intervju otkrila je puno dosad nepoznatih detalja, pa između ostalog kako nije jednostavno ni lako biti zvijezda.

"Vrlo je skupo biti slavan", izjavila je za InStyle. "Izađeš na večeru, za stolom je 15 ljudi, što mislite, što mislite, tko će dobiti račun s očekivanjem da sve plati? Svaki put dobiješ račun od najmanje 3000 dolara za večeru", otkrila je Sharon Stone. Iako ima status velike zvijezde, dotakla se činjenice da je puno manje zarađivala od svojih muških kolega. Otkrila je kao je zaradila "samo" nešto više od 460.000 eura za glavnu žensku ulogu u "Sirovim strastima" dok je Michael Douglas dobio čak 13 milijuna eura. Ipak, otad je počela postavljati uvjete, pa je tako za sljedeći hit, film "Casino" s Robertom DeNirom tražila i dobila honorar od 3.8 milijuna eura.

image
STUDIOCANAL/SHUTTERSTOCK STUDIOCANAL/SHUTTERSTOCK

"Od mene se očekivalo da budem zahvalna jer sam tražena, ali radije sam bila pametna", rekla je Sharon. Srećom po nju, do 2000-ih ipak je imala određenu zalihu na bankovnom računu jer joj je novac tada bio potreban više no ikada. Naime, glumica se 1998. udala se za naočitog novinara i urednika Phila Bronsteina koji je tada imao pristojna primanja, ali nije bio bogataš. Posvojili su sina Roana, kupili su kuću u San Franciscu, što je koštalo... Kada je 2001. godine pretrpjela moždani udar, poslije dugog boravka u bolnici i još dužeg oporavka, trebao joj je novac jer je morala platiti liječnike i fizioterapeute. Strašan financijski udar bila je i rastava od supruga 2004. godine. Zatražio je puno skrbništvo nad usvojenim sinom, ona je morala plaćati alimentaciju. Ogorčena pravna bitka za Rohana trajala je pet godina i glumica ju je 2008. godine izgubila, piše The Guardian. Dok se borila za Rohana (23), usvojila je sinove Quinna (17) te Lairda (18). Danas, ipak sva trojica žive s njom u njezinoj kući i sama se brine o njima. Oni su joj najveća snaga baš kao i slikanje koje joj u posljednje vrijeme ispunjava slobodno vrijeme.

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL

"Često se pitam hoću li zarađivati dovoljno novca da ostanem živjeti ovako kako sada živim. Vjerojatno ne. Ali djeca će otići iz kuće, ići će studirati, a ja ću prodati ovu veliku fancy kuću i preseliti u manju te živjeti kao normalna osoba", objasnila je Sharon za InStyle te dodala da ni zbog čega u životu ne žali. Ona sama je kao tinejdžerica otputovala u New York s malenim kovčegom i jedva 50 eura u džepu. Otad do danas, kaže prošla je i naučila svašta.

"Jedno je sigurno. Nastavit ću živjeti. Imam još puno toga za reći", zaključila je glumica 65-godišnja glumica.

Linker
29. travanj 2024 06:11