crisitano ronaldo

 INSTAGRAM
Ide mu

Kralj Instagrama: Ronaldo pretekao Kylie, zarađuje 2,16 milijuna eura po jednoj objavi

Najplaćeniji i najpraćeniji: portugalskog nogometaša, koji se odlično prodao u Saudijsku Arabiju, na Instagramu slijedi više od pola milijarde ljudi.

Najplaćeniji i najpraćeniji: portugalskog nogometaša, koji se odlično prodao u Saudijsku Arabiju, na Instagramu slijedi više od pola milijarde ljudi.

Nogometni superstar Cristiano Ronaldo postao je najplaćenija zvijezda na Instagramu pretekavši po zaradi Kylie Jenner; on sada zarađuje 2,16 milijuna eura po sponzoriranoj objavi, dok 25-godišnja poslovna žena zarađuje oko 462.000 eura manje. Ronaldo je ujedno najpraćenija osoba na Instagramu - može se pohvaliti s ostalima nedostižnih 597 milijuna pratitelja, na drugom je mjestu opet nogometaš, Lionel Messi sa 479 milijuna, slijedi glazbenica Selena Gomez sa 427 milijuna, dok je Kylie četvrta na popisu – nju prati 398 milijuna sljedbenika, objavio je Daily Mail.

Posljednjih je godina 38-godišnji nogometaš doživio značajan uzlet; 2019. bio je treći po redu instagramski bogatun sa 872.000 eura zarade po sponzoriranoj objavi. Na svom instagramskom računu često promovira sportsku web stranicu LiveScore, wellness brend Therabody te mjenjačnicu kriptovaluta Binance, dok Kylie ima cijeli niz brendova, uključujući, naravno, vlastite Kylie Cosmetics i Kylie Swim, a također radi i s drugima, primjerice, s luksuznim Jean Paul Gaultierom.

Popis instagramskih bogataša sastavlja tvrtka HopperHQ, a temelji se na tome koliko svaki korisnik može naplatiti objavu na Instagramu. Analiziraju se pritom i prosječni angažman, učestalost objavljivanja, varijable u industriji i broj pratitelja. Trenutno je treći po zaradi Messi s 1,6 milijuna eura po sponzoriranoj objavi, slijedi Selena Gomez s 1,56 milijuna, a približio se i glumački snagator Dwayne Johnson s 1,54 milijuna eura. U top pet zasad nije ušla najeksponiranija članica klana Kardashian/JennerKim je šesta po zaradi s 1,51 milijunčićem po sponzoriranoj objavi.

Početkom svibnja Forbes je proglasio Ronalda najplaćenijim sportašem na svijetu, s godišnjom zaradom koja premašuje 126 milijuna eura. U siječnju je Portugalac zaigrao u saudijskoj profesionalnoj ligi, a unosni prelazak koštao je 202 milijuna eura. Zahvaljujući tome, CR7 vratio se na vrh Forbesove liste najbogatijih sportaša prvi put nakon 2017. godine. Zanimljivo je da je „samo” oko 42 milijuna zaradio na terenu, ostalo je uprihodio na druge načine. Boljima su se, po Forbesu, u zarađivanju sa strane dosad u svijetu sporta pokazali samo tenisač Roger Federer, igrač golfa Tiger Woods i majstor borilačkih vještina Conor McGregor.

Ronaldo je posljednjih sedam godina u vezi s Georginom Rodriguez, influencericom, pa iako nisu vjenčani, mediji smatraju da postoji čvrst dogovor u stilu predbračnog ugovora prema kojem će Georgina biti financijska zbrinuta u slučaju prekida. Kako je ustvrdila španjolska TV Guia, Georgini bi pripala raskošna obiteljska kuća u Madridu i mjesečna renta od 100.000 eura do kraja života. Georgina i Cristiano imaju dvije kćeri – petogodišnju Alanu Martinu i Bellu koja ima trinaest mjeseci. Prije nego što su se upoznli, nogometaš je dobio troje djece sa surogat majkama. Najstariji je 13-godišnji sin Cristiano Junior, a blizanci Eva i Mateo imaju po šest godina i samo su pet mjeseci stariji od Alane Martine.

Linker
26. travanj 2024 14:36