INSTAGRAM ANJA_ALAVANJAVILJEVAC
Dojmovi s puta

Anju Alavanju očarao New York, no nije sve bilo idealno: ‘Neugodno iznenađenje‘

U Sjedinjene Države voditeljica je otputovala sa suprugom, obišli su mnogo toga, a s pratiteljima na Instagramu je podijelila savjete za one koji uskoro planiraju put u New York.

U Sjedinjene Države voditeljica je otputovala sa suprugom, obišli su mnogo toga, a s pratiteljima na Instagramu je podijelila savjete za one koji uskoro planiraju put u New York.

Voditeljica Anja Alavanja Viljevac bila je na putovanju "preko bare". U gradu koji ne spava, New Yorku, uživala je sa suprugom Vedranom Viljevcem. Iako su već na putu za Zagreb, Anja je s pratiteljima dijelila najposebnije trenutke iz Amerike, a neke stvari s kojima se susrela neugodno su je iznenadile. Zato je podijelila savjete za one koji planiraju u SAD uskoro.

"Malo dojmova iz NYC ako netko misli preko bare uskoro. Da vjerujemo u znakove, pobjegli bi iz aviona. U Helsinkiju, prije polijetanja preko Atlantika, rekli su nam da kasnimo jer popravljaju hidrauliku na avionu. Tako da smo propustili NBA tekmu i NY Knickse, ali bar smo stigli. Ono što me svaki put iznenadi u Americi, je njihova susretljivost i ljubaznost. Svi se ponašaju kao da su odmalena sanjali baš o poslu carinika/prodavača karata na Broadwayu/službenika u Subwayu. Ono što me ovaj put neugodno iznenadilo su cijene koje su otišle u nebo (kava 6, pivo 11, pizza 25-30 dolara)", istaknula je Anja.

Tako ni u Americi nisu izbjegli temu o kojoj svi pričaju u i Hrvatskoj, no kod nas su cijene skočile zbog konverzije na euro.

"I moj savjet, uz dobru organizaciju, četiri puna dana su idealna, jer tamo vas noge tjeraju da budete na cesti do zadnjeg atoma snage. A grad koji ne spava stvarno iscrpi, jer ne znate što bi prije gledali; arhitekturu, ljude, aute, izloge, muzeje. Ali New York nikad ne razočara, samo očara", kazala je.

Proteklih dana također je dijelila slike iz zimskog New Yorka, uz koje je također dala i pokoji savjet. "Central Park je najbolje obići biciklom, samo pazite na brojne vjeverice, one imaju prednost", kazala je Anja o tom najpoznatijem parku u gradu.

Iako su Central parkom biciklirali, ostatak grada su prehodali. Kako je otkrila, prosjek im je bio 17 kilometara dnevno, zato su bez grižnje savjesti uživali u njujorškim specijalitetima - hamburgerima, pizzama i hotdogovima.

Na povratku su presjedali u Londonu, što je ovaj aktivan par iskoristio i za mini razgledavanje. Drugi let nisu čekali na aerodromu

Linker
27. travanj 2024 09:24