Gigi Hadid, met gala

 JOHN NACION/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Najiščekivaniji događaj

Ona nikada ne razočara: Ususret Met Gali prisjetili smo se najboljih izdanja Gigi Hadid

Američku manekenku ne nazivaju bez razloga modnim kameleonom zbog čega smo odlučili izdvojiti njezine najupečatljivije outfite s dosadašnjih dobrotvornih gala večeri u New Yorku.

Američku manekenku ne nazivaju bez razloga modnim kameleonom zbog čega smo odlučili izdvojiti njezine najupečatljivije outfite s dosadašnjih dobrotvornih gala večeri u New Yorku.

Met Gala jedan je od najiščekivanijih modnih događaja koji se svake godine održava u New Yorku s ciljem prikupljanja sredstava za The Metropolitan Museum of Art‘s Costume Institute. Iz godine u godinu okuplja najveće zvijezde iz svijeta mode, filma, glazbe i umjetnosti, a pripreme za ovogodišnje izdanje čija će tema biti "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" pri samom su kraju. Jedna od zvijezda koje ovaj svečani event nikada ne "preskaču" je i Gigi Hadid. Dvadesetdevetogodišnja američka manekenka poznata je po svojim nepogrešivim modnim izdanjima, a često je sklona i eksperimentiranju zbog čega na Met Gali svake godine daje sve od sebe kako bi se istaknula. I to joj je dosad uistinu polazilo za rukom. Upravo smo se zbog toga odlučili prisjetiti njezinih najupečatljivijih lookova s dosadašnjih Met Gala. Tako je 2015. pažnju plijenila u senzacionalnoj crvenoj Diane von Fürstenberg haljini s čipkom koja je pratila linije njezina tijela, a look je dodatno upotpunila parom crvenih špic salonki s remenčićima te visećim dijamantnim naušnicama.

image

Američka manekenka 2015. je na Met Gali oduševila u Diane von Fürstenberg haljini s čipkom i visokim prorezom

HENRY LAMB/PHOTOWIRE/BEI/SHUTTERSTOCK

Dvije godine kasnije, Gigi je još jednom oduševila svojim lookom na Met Gali, a tog se puta odlučila za efektnu Tommy Hilfiger asimetričnu kreaciju s pojasom i šlepom od tila, dok je look upotpunila mrežastim samostojećim najlonkama te parom crnih salonki na petu. Svoju dugačku, prepoznatljivu plavu kosu tek je lagano podigla u zaglađenu punđu.

image

Gigi Hadid u zanimljivoj Tommy Hilfiger kreaciji

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Gigi je outfitom poglede privlačila i 2018. kada je za pojavljivanje na Met Gali odabrala glamuroznu predimenzioniranu haljinu modne kuće Versace. Njezina se svjetlucava kreacija posebno isticala otvorenim ramenom i visokim prorezom, dok su se na njoj nalazili ručno izrađeni kristalni vezovi inspirirani vitrajima (oslikanim staklom, najčešće na crkvenim prozorima).

image

U glamuroznoj Versace kreaciji 2018.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Godinu dana nakon manekenka je iznenadila Michael Kors kreacijom koja se sastojala od svjetlucavog bijelo-zlatnog kombinezona s pripadajućim ogrtačem s resicama, visokim platforma čizmama te efektnim pokrivalom za glavu, također u kompletu. Ekstravagancija čitavog looka bila je vidljiva i na njezinom make-upu, točnije predimenzioniranim i stiliziranim bijelim trepavicama.

image

Gigi je 2019. pozornost privlačila Michael Kors kombinezonom s pripadajućim ogrtačem

HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK

Gigi se 2021. za najiščekivaniji modni događaj godine odlučila za satensku maksi haljinu modne kuće Prada koju je savršeno iskombinirala na dugačke crne kožne rukavice te špic srebrne salonke na petu. Glamurozni look dodatno je upotpunila dijamantnom oglicom i naušnicama, dok je dugačku kosu podigla u visoki rep.

image

Gigi Hadid u glamuroznoj haljini modne kuće Prada

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Manekenka je 2022. za Met Galu odabrala ekstravagantnu Versace kreaciju - korzetni lateks kombinezon upečatljive bordo crvene boje, a na njega je stavila i predimenzioniranu svilenu puffer jaknu, također ove poznate modne kuće. Look koji je plijenio pažnju svih okupljenih dodatno je upotpunila parom upečatljivih kožnih čizama do koljena te odgovarajućim nakitom.

image

Gigi Hadid u Versace kreaciji 2022.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Na prošlogodišnjem izdanju Met Gale slavna manekenka oduševila je u gotičkom izdanju. Naime, za crveni je tepih odabrala gotičku, poluprozirnu haljinu modne kuće Givenchy, a posebnu pažnju privlačio je njezin dugački plašt od tila. Look je upotpunila parom crnih cipela na petu te bisernim nakitom.

image

Na Met Gali 2023. manekenka je nosila Givenchy kreaciju

MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Linker
18. svibanj 2024 18:21