Uoči nove sezone

Promjene u showu: Dva poznata chefa napuštaju Masterchef, zna se i tko će preuzeti njihove uloge

Melkior Bašić i Davor Tomljanović odlaze iz žirija popularnog televizijskog showa čija sedma sezona se započinje snimati u lipnju.

Vijest još nije službeno potvrđena, ali kuloari sve glasnije bruje da je žiri popularnog kulinarskog showa "MasterChef Hrvatska" pred velikim promjenama. Točnije da u hrvatskom izdanju licencnog televizijskog showa, koji se prikazuje na Novoj TV, u sedmoj sezoni više nećemo gledati dva svima već familijarna lika.

Jedan od najzabavnijih televizijskih formata u Hrvatskoj je krenuo s pripremom sedme sezone, u kojoj će ponovno tri različita karaktera i tri vrhunska chefa voditi kandidate kroz sve izazove, biti im podrška, ali i njihovi suci i kritičari koji će pravednim ocjenjivanjem morati napraviti selekciju, te iz emisije u emisiju sužavati broj najboljih.

Kako doznaje naš najutjecajniji gastronomski magazin Dobra hrana početak snimanja je planiran za kraj lipnja, a od dosadašnjih članova žirija u MasterChefu ostaje samo - Stjepan Vukadin.

image

Melkior Bašić, Mario Mandarić i Damir Tomljanović na proslavi Glorijinog 30. rođendana

MARKO TODOROV CROPIX

Zbog toga će sedma sezona u MasterChefu prije svega ostati upamćena po odlasku dva stara i dolasku dva nova chefa koji će u žiriju zamijeniti Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića. A Stjepanu Vukadinu pred kamerama će se priključiti chefovi Mario Mihelj i Goran Kočiš.

Mario Mihelj je trenutačno glavni chef popularnih zagrebačkih restorana - Maredo i El Toro, a nekad je kuhao u zagrebačkoj Mundoaki i u dubrovačkom Gil‘su, dok je Goran Kočiš nakon uspjeha u zagrebačkom Noelu, koji pod njegovim vodstvom zaslužio Michelinovu zvjezdicu, poslovni put nastavio u osječkom hotelu Waldinger.

image

Melkior Bašić

MARIO TOPIĆ

Melkior Bašić je i prije MasterChefa bio dobro poznato ime hrvatske gastronomske scene. Dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvia Belužića, jer se strast za kuhanjem rodila upravo gledajući oca u kuhinji. Svoje je radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L‘Oiseau Bleu. Specijalitete je pripremao i u hotelima sa četiri i pet zvjezdica te u à la carte i fine dining restoranima.

image

Melkior Bašić i Davor Tomljanović

DARKO TOMAš CROPIX

U razgovoru za Gloriju objasnio je na što je obraćao najviše pozornosti u jelima kandidata. "Okusi su najvažniji. Tanjur ne mora izgledati besprijekorno ako su okusi savršeni tako da tu kandidati ne bi trebali imati dileme kakav tanjur će kod mene imati prednost", rekao je.

Damir Tomljanović, koji je profesionalni put započeo još 1990., danas je vlasnik tvrtke za konzalting i rad u ugostiteljstvu, a radi i kao mentor chef na veleučilištu Aspira. Uz to je i stalni prezenter opreme i sustava za rad u kuhinjama, višegodišnji konzultant za nekoliko hrvatskih restorana i ugostiteljskih kompanija te suradnik na projektima projektiranja ugostiteljskih objekata.

image

Melkior Bašić i Damir Tomljanović

DARKO TOMAš CROPIX
Linker
19. travanj 2024 14:21