DUA LIPA INSTAGRAM
Radikalni optimizam

Uoči nastupa u Hrvatskoj Dua Lipa objavila novi album, reakcije su podijeljene

Britanska glazbenica, koja 9. lipnja dolazi u pulsku Arenu, nakon četiri godine publici predstavlja nove stvari za koje kaže da su inspirirane pjesmama popularnih muzičara s kraja devedesetih.

Britanska glazbenica, koja 9. lipnja dolazi u pulsku Arenu, nakon četiri godine publici predstavlja nove stvari za koje kaže da su inspirirane pjesmama popularnih muzičara s kraja devedesetih.

Britanska glazbenica Dua Lipa objavila je svoj treći studijski album "Radical Optimism" objavljen četiri godine nakon izdanja "Future Nostalgia". Album sadrži 11 pjesama, a najava je stigla još prošlog studenoga kada je objavila singl "Houdini", dok su ove godine predstavljeni singlovi i uvijek izvrsni spotovi za pjesme "Training Season" i "Illusion".

image
DUA LIPA INSTAGRAM

Na albumu su sudjelovali brojni producenti, uključujući Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobiasa Jessoa Jr. (poznatog po radu s Adele i Niallom Horanom), te ključni suradnik - Tame Impala, odnosno Kevin Parker, s kojim je već najavila suradnju.

Posljednjih mjeseci u brojnim je intervjuima 28-godišnja pjevačica otkrila koji su ju glazbenici inspirirali tijekom rada na novom albumu, među kojima su se našli kultni britanski bendovi Oasis i Blur, a u smjeru elektronike nadahnula ju je glazba Mobyja te nezaboravnih Gorillaza.

Iako je najavila promjenu u žanru te činjenicu da je njezina disko era službeno završila, mnogi kritičari raspisali su se o albumu koji, iako ima impresivne uzore, ne vide veliku poveznicu u onome što je Lipa isporučila. Niti jedan dosadašnji singl nije napravio znakoviti skok na Billboard ljestvici kao što je to bio slučaj sa hitovima Future Nostalgie, ali kako je LA Times zaključio: "Sasvim je u redu što je došao jedan svježi pop album, na koji Lipa itekako treba biti ponosna."

Pjevačica premijerno dolazi u Hrvatsku 9. lipnja, kada će održati koncert u pulskoj Areni, a ulaznice su planule u samo 30 minuta. Vrijeme je da se prepustite vikendu s novim albumom dostupnim na svim streaming platformama.

Linker
03. svibanj 2024 18:40