Regija

‘Savage‘ i Balski odradili vaganje: Poljak neznatno teži od hrvatskog boksača

Alen Babić i Adam Balski

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Posljednje sučeljavanje prije sutrašnjeg meča prošlo je bez ikakvih problema

Sve je spremno za 11. profesionalni meč Alena Babića (10-0-0, 10 KO). Hrvatskog boksača sutra čeka obračun protiv Poljaka Adama Balskog (16-1-0, 9 KO), a ulog je WBC-ov (Silver) pojas u ''bridgerweight'' kategoriji. Bit će to ujedno i ''Savageov'' debi u toj kategoriji, jer svih 10 dosadašnjih nastupa odradio je u teškoj kategoriji.

Ova kategorija trebala bi puno bolje odgovarati našem boksaču, koji je u svoje teškaške mečeve ulazio s manje od 100 kilograma tjelesne težine. Tako su njegovi protivnici znali biti više od 20 kilograma teži od njega. Mark Bennett kojeg je Babić pobijedio prošle godine, bio je čak 28.5 kilograma teži od ''Savagea'' koji se tada na vagi pojavio s 95 kilograma. ''Savage'' je protiv Erica Moline i Davida Spilmonta bio na 97 kilograma, ali protivnici su i tada bili osjetno teži. Molina je imao 116.5 kg, a Spilmont je težio 114.30 kg.

Mnogi, uključujući i poznatog boksačkog promotora Eddieja Hearna zazivali su Babićev prelazak u nižu kategoriju, ali ''Savage'' nije pretjerano mario za veliki deficit u kilaži. Ipak, WBC je nedavno pokrenuo ''bridgerweight'' kategoriju za boksače koji teže od 91 do 102 kilograma. Babiću se nudi prilika jako brzo napasti pojas u toj kategoriji i to će ove godine pokušati i ostvariti.

Oscar Rivas trenutni je vlasnik titule u toj kategoriji, a Babić bi pobjedom protiv Balskog mogao postati obveznim izazivačem. Dakle, sutrašnji meč protiv Poljaka od velike je važnosti za ''Savage'', a boksači su danas stali na vagu. Babić se napokon neće morati nositi s daleko težim protivnikom. 95.39 kilograma težio je Balski na današnjem vaganju, dok je Babić malo lakši od svog protivnika. ''Savageu'' je vaga pokazala 94.60 kilograma. Sučeljavanje dvojice boksača prošlo je bez ikakvih tenzija.

Balski i Babić u ringu bi se trebali naći sutra oko 21:00h.

Linker
18. svibanj 2024 10:53