K1 i Boks

WBC-ov predsjednik: ‘Podržavamo meč Furyja i Ngannoua jer je Fury pokušavao pronaći adekvatnog protivnika‘

Mauricio Sulaiman

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Mauricio Sulaiman i WBC organizacija u potpunosti stoje iza Furyja i njegove odluke

Tyson Fury na meti je brojnih kritika nakon poteza kojima smo svjedočili posljednjih par mjeseci. Prvo je Fury bio glavni krivac za prekid pregovora između njega i Oleksandra Usyka i time smo ostali bez borbe za apsolutnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Zatim je Fury nekoliko mjeseci navodno bio u potrazi za protivnikom, a iako teška kategorija dugo nije nudila ovoliko kvalitetnih izazivača, Fury je odlučio boksati protiv Francisa Ngannoua. Ne trebamo posebno predstavljati Ngannoua. Radi se o bivšem UFC-ovom prvaku teške kategorije, ali Ngannou je MMA borac i nikada u karijeri nije odradio profesionalni boksački meč.

Dodamo li na sve već navedeno da je Fury proteklu godinu proveo boksajući protiv Dilliana Whytea i Dereka Chisore, odnosno dvojice nedoraslih izazivača, jasno je zašto Fury trenutno nije jedna od omiljenih figura u svijetu boksa. Ipak, u njegovu obranu stao je WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman. On tvrdi kako je Tyson Fury kao prvak WBC organizacije pokušao doći do velikih mečeva, ali s obzirom da mu to nije pošlo za rukom, Sulaiman ga je odlučio podržati u nakani da boksa protiv Ngannoua.

‘‘WBC apsolutno podržava Tysona Furyja i njegovu odluku da nastupi u meču koji nije za titulu, nego će se raditi o WBC-ovom specijalnom meču. Fury je pokušao ugovoriti meč s drugim prvakom (Usykom) u nekoliko navrata, kao i s Anthonyjem Joshuom i Andyjem Ruizom koji su dostojni protivnici. S obzirom da trenutno nemamo obveznog izazivača, Fury može nastupiti u ovakvom meču prema WBC-ovim pravilima.‘‘, pojasnio je Sulaiman za Sky Sports.

Kad je u pitanju obvezni izazivač, Tyson Fury trebao je dobiti izazivača nakon borbe između Deontayja Wildera i Andyja Ruiza. Pobjednik tog meča zaslužio bi napad na titulu, ali Wilder i Ruiz nikako se ne uspijevaju dogovoriti za međusobni obračun. Sulaiman tvrdi da naporno rade na pronalasku izazivača.

‘‘WBC je fleksibilan i trudimo se pronaći najboljeg mogućeg izazivača. Meč između Wildera i Ruiza bez sumnje bi bio najbolji meč za sljedećeg izazivača. Čekamo konačne odluke njihovih timova. Ako se taj meč ne ugovori, morat ćemo smisliti novi način za pronalazak izazivača.‘‘, zaključio je Sulaiman.

Linker
06. srpanj 2024 21:57