Bez mrlja

Zbogom prljavi i masni prozori! S ovim jeftinim sastojkom blistat će kao novi. Ne treba vam ni spužva, ni krpa...

 /SHUTTERSTOCK

Kada se govori o čišćenju prozora, najčešće se kao najučinkovitije sredstvo spominje ocat. No, sve se češće na društvenim mrežama kao najučinkovitije sredstvo spominje crni čaj. Pratitelji gospođe Hinch, takozvane "kraljice čišćenja", tvrde da je crni čaj najučinkovitiji u čišćenju. Kako kažu, rezultati su fenomenalni.

Zašto crni čaj tako učinkovito čisti prozore? Kažu da je to zbog njegovog sastava, odnosno taninske kiseline koja može uništiti i najtvrdokornije naslage prljavštine i masnoće. Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu, ali to nije slučaj s crnim čajem.

image
/SHUTTERSTOCK
image
/SHUTTERSTOCK

Pratitelji gospođe Hinch sastavili su detaljan vodič za čišćenje prozora. Kako kažu, ne treba vam ni spužva ni krpa. Uz čaj je najbolje čistiti novinama, a nakon što ih izribate, prozore samo isperite vrućom vodom.

Evo kako crni čaj djeluje i čisti prozore. Ovo su koraci: prvo počnite brisanjem prašine s okvira prozora. Isto učinite i sa roletama, a ako imate zavjese, prije čišćenja ih svakako skinite i operite. Ako na prozorima imate komarnik, uklonite ga, obrišite mokrom krpom i osušite. Dok se to suši, operite ručnikom vanjsku stranu stakla i okvira. Pošpricajte sredstvom za pranje prozora i crnim čajem koji ste ohladili i stavili u raspršivač. Obrišite prozore od vrha do dna novinama ili krpom od mikrovlakana. Brišite dok staklo ne bude potpuno čisto i sjajno. Ponovite zadnja dva koraka na vanjskoj strani prozora. I to je to! Uživajte u svojim blistavo čistim prozorima koje ste očistili bez puno muke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 00:41