Potpuno prirodno

Voda sporije teče iz sudopera? Vrijeme je da napravite ovu čudesnu otopinu, nakon čega će sve ići glatko

Franke sudoper od Fraceram materijala

Ovu čarobnu tekućinu, koja će vam pomoći u čišćenju odvoda, možete napraviti sami – a budući da je prirodna, možete je koristiti i za kuhinju i za kupaonicu. Vrlo brzo ćete se riješiti ne samo začepljenja odvoda, već i neugodnih mirisa koji se zbog toga stvaraju. Ovo su sastojci koji vam trebaju: kuhinjske krpe, 1/4 šalice sode bikarbone, 1/4 šalice soli, 1/4 šalice praška za pecivo i 2 šalice kuhane vode.

Stavite rukavice i temeljito očistite oko odvoda i sam odvod. U posudi pomiješajte sodu bikarbonu, sol i prašak za pecivo. Kombinacija sode bikarbone i soli otopit će naslage i tvrdokornu prljavštinu, dok će prašak za pecivo očistiti glačalo. Smjesu protresite i pola izlijte u odvod. Zatim prelijte kipućom vodom i ostavite smjesu da djeluje oko sat vremena, a potom cijelu površinu isperite hladnom vodom.

Ako ova čarobna mješavina ne djeluje, dodajte šalicu sode bikarbone i šalicu vinskog octa. Kada se pomiješaju, stvaraju pjenastu masu koja će, tvrde mnogi, potpuno odčepiti odvod. Kako bi imali što bolje rezultate, ostavite da djeluje preko noći i ujutro prelijte kipućom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 03:05