HOW TO

Uradi sam drveni grad: Sjajan projekt mame i kćer koji možete i vi napraviti već ovog vikenda

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Ovaj efektni projekt kućne izrade može u konačnici poslužiti kao dekoracija u stanu ili kao igračka za djecu

Neda i Nola Dečak, majka i kći, naše su nove suradnice koje će za vas izrađivati razne DIY projekte. Danas pokazuju kako u samo nekoliko koraka osmisliti i realizirati šarmantne kućice raznih oblika i veličina, a koje će, sasvim sigurno, biti fantastičan ukras u vašem životnom prostoru, ali i zabava za najmanje

image
Neda i Nola Dečak
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Nola je učenica prvog razreda, sedam joj je godina i ide u OŠ Kralja Tomislava na Trešnjevci. Tamo radi i njezina majka, Neda Dečak, učiteljica razredne nastave i likovne kulture. Nola u slobodno vrijeme slika, crta, izrađuje nakit i raznorazne ukrase. S bakama šiva, peče kolače, mijesi tijesto. U društvu je glavna zabavljačica, pleše i pjeva. Talent za slikanje naslijedila je od obitelji, jedan djed je slikar, drugi djed je zadužen za materijale koji joj trebaju za rad. Naravno, njezina majka Neda kao učiteljica likovnog radi s njom i usmjerava je, tako da Nola već slika na platnu i njezine slike krase zidove obiteljskog stana. A Nola i Neda Dečak naše su nove suradnice koje će za vas izrađivati razne zanimljive “uradi sam” projekte. Ovoga puta pokazuju vam kako izraditi drvene kućice koje će poslužiti kao savršena dekoracija u domu. Probajte!

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Potrebni materijal:

  • drvene kocke
  • akrilne boje (bijela, crna)
  • akrilni flomaster (crni)
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

1. Komad drveta/daske prepiliti u koso ili u obliku krovića na kući. Zatim slijedi miješanje boja. Svaka boja se može potamniti dodatkom crne boje i isto tako posvijetliti dodatkom bijele boje. Tako nastaju svjetliji ili tamniji tonovi neke boje, u našem slučaju sive boje kojom bojamo pola kućice, a ostatak ostaje u prirodnoj boji drveta.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

2. Tankim kistom i bijelom bojom slikamo prozore, vrata i ukrase na kućici (srce, rozetu, sat).

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

3. Crnim akrilnim flomasterom crtamo detalje na prozorima i vratima.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

4. Kada je kućica oslikana može se prelakirati bezbojnim lakom, tako će biti sjajnija i dugotrajnija.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 12:47