oprez

Troše struju i kad ne rade: Ove uređaje nitko ne isključuje kad odlaze na godišnji odmor, pa dobiju ogromne račune!

 /SHUTTERSTOCK

Stiglo je ljeto, a s ljetom i godišnji odmori. Kao i svake godine, pišemo o pravilima koja treba slijediti kako bi godišnji odmori prošli bezbrižno, sigurno i veselo. Jedno od tih pravila je i kućanski uređaji koji vam mogu povećati račune za struju iako ih ne koristite jer ste na putovanju i odmoru. Zato, kada idete na put, isključite određene uređaje iz struje kako biste se bezbrižno odmorili, ali i uštedjeli koji euro. Koji su to uređaji?

Toster i aparat za kavu

Prije odlaska na put isključite blender, aparat za kavu, toster i ostale male kuhinjske uređaje. Ovi uređaji troše struju i kada ne rade. Osim toga, smanjit ćete rizik od požara.

Televizor

Moderni televizor troši manje električne energije od staromodnog televizora. Međutim, čak i kada ga isključite, dokle god je uključen u struju, ovakav televizor nastavlja crpiti struju, stoga je preporučljivo isključiti ga iz struje kada ga ne koristite.

Računala

Ako ostavite svoje računalo uključeno u struju, ono nastavlja trošiti električnu energiju čak i kada je ekran crn i računalo miruje.

Stolna lampa

Ako imate upaljenu lampu, ona izvlači dodatnu energiju čak i kada je svjetlo ugašeno. Dakle, izvucite kabel iz utičnice.

Ventilator

Preporuča se isključiti ventilator iz utičnice jer može predstavljati opasnost od požara u slučaju strujnog udara, prenosi Najzena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 08:26