Kuhinjski je sudoper sanitarija koju svakodnevno koristimo; kad peremo svježe voće i povrće, kad peremo korištene tanjure, zdjele, pribor za jelo..., što znači da u njega odlaze ostaci hrane, masnoća i ostale razne prljavštine. Stoga je podložan čestim začepljenjima. Nema tu baš previše filozofije. Jednostavno na to moramo biti spremni.
No, jedna je YouTuberica, koja vodi profil simple & fast otkrila svoj jednostavni i brzinski trik uz koji, kako tvrdi, više ne mora brinuti da će joj se sudoper ponovno zaštopati.
U objavljenom videu pokazala je postupak: prvo je pola limuna, nakon što je ukonila sjemenke, narezala na manje komadiće te ubacila u blender. Dodala je malo vode, tek toliko da prekrije komadiće limuna, te dvije žlice kuhinjske soli koja ima, kako je pojasnila, dobar baktericidni i dezinfekcijski učinak. Zatim je sve dobro izblendala te procijedila. U dobivenu otopinu ulila je i kap tekućeg sredstva za pranje posuđa. Zatim je smjesom napunila silikonske kalupe za led te zaledila.
Pojasnila je kako je po jednu kockicu dva puta tjedno ubacuje u sudoper te prelijeva vrućom vodom kako bi se otopila u cijevima. To joj, kako kaže, pomaže da odvodi ostanu čisti, a ujedno sprečava stvaranje kamenca i začepljenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....