BAKINI SAVJETI

Nestalo vam je deterdženta za rublje? Ovo sigurno imate pri ruci i jednako je efikasno. Isprobajte obavezno!

 /SHUTTERSTOCK
Ovi prirodni sastojci mogu zamijeniti sredstvo za pranje rublja. Skoro jednako učinkovito

Zatrpani ste hrpom rublja koje treba oprati, ali nemate dovoljno deterdženta za sve? Zaboravili ste ga kupiti, daleko ste od trgovine..? Nevažno koji je razlog, imamo rješenje! Odjeću možete oprati na prirodan način sa sastojcima koje vjerojatno imate kod kuće. Sve što trebate učiniti je potražiti po kupaonici ili kuhinji dobru zamjenu za deterdžent za pranje rublja. Nekoliko kućnih sastojaka može zamijeniti deterdžent za pranje rublja kada ste u škripcu.

image
/SHUTTERSTOCK
image

e

/SHUTTERSTOCK

Koristite ocat kao zamjenu

Destilirani ocat je učinkovit način za uklanjanje mrlja s rublja kada nemate deterdžent. Da biste to učinili, tijekom pranja koristite pola šalice destiliranog bijelog octa. Ovo će ukloniti mrlje i mirise gotovo jednako dobro kao deterdženti za pranje rublja. Kad se osuši, nećete se ni sjetiti da ste dodali ocat.

image
/SHUTTERSTOCK

Probajte limun

Provjerite imate li limuna, a ako imate, napravite sok od limuna. Izvrstan je za posvjetljivanje boja i uklanjanje neugodnih mirisa. Dodajte oko pola šalice limunovog soka i kiselina će razbiti te mrlje. Operite i osušite kao i obično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 11:03