SAVJETI KOJI ZLATA VRIJEDE

Naše navike se mijenjaju, evo kako organizirati stvari u svom domu tijekom samoizolacije

 

Organizacija stvari u domu od iznimne je važnosti, a naročito sad kad većinu svog vremena provodimo kod kuće. Bez obzira na to je li riječ o kuhinjskim potrepštinama, kozmetici ili odjeći, jednako je važno na koji ćemo ih način pospremiti, odnosno organizirati kako bi naš dom izgledao uredno i lijepo. Uostalom, ne moramo više ni spominjati da je upravo urednost jedna od najvažnijih stavki u našem domu te pridonosi osjećaju udobnosti. Ovo su neki od savjeti koji će vam sigurno dobro doći pri organizaciji stvari u domu.

Foto: Ariana Tennyson

Foto: Maison Haven

1. Organizirajte začine u kuhinji

Začini u kuhinji sastavni su dio i omiljeni dodatak našim jelima. Upravo je sada pravo vrijeme da svoje namirnice dovedete u red, a to znači da biste morali sve svoje začine staviti na jedno mjesto i prebaciti ih u funkcionalne posudice primjenjujući pritom jednu od praktičnih metoda organizacije koje će vam olakšati da u svakom trenutku pronađete ono što tražite. Stavite začine u posudice koje možete složiti jednu na drugu, a potom ih označite s prednje strane kako biste točno znali što se u kojoj nalazi.

Foto: Brittany Ambridge

2. Organizirajte dječju odjeću i igračke

Sigurno ne postoji roditelj koji se redovito ne pita 'kamo sa svim dječjim stvarima, odjećom i igračkama?', a upravo vam mi donosimo nekoliko osnovnih savjeta koji će vam u tome pomoći. Najprije igračke podijelite u grupe, odnosno slične igračke stavite sa sličnima (plišance na jednu stranu, slagalice i puzzle na drugu, pribor za plastelin na treću i tako dalje). Osim po vrsti, igračke svog mališana možete organizirati po veličini - veće gračke staviti na gornje police, a manje na donje. Ako nemate dovoljno mjesta na policama, za dječje stvari iskoristite prazne kutije odgovarajuće veličine. One igračke koje nije najpraktičnije staviti u kutije jer su, recimo premale, možete odložiti u papirnate vreće.

Foto: Pixabay

3. Odjeću u ormaru razvrstajte po kategorijama

Koliko samo vremena dnevno potrošimo na biranje, ali jednako tako i na pospremanje odjeće u našem domu. Srećom, i za to postoji rješenje. Kako biste što bolje organizirali svoju odjeću u ormaru, uvijek ih stavljajte po redoslijedu, odnosno kategorijama (džemperi, suknje, košulje, traperice i slično). Isto tako, možete ih slagati prema bojama kako biste ih lakše pronašli ili se riješili onih komada odjeće koje više ne nosite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:52