BORBA S VLAGOM

Gdje ste postavili odvlaživač zraka? Ako je na krivom mjestu, neće biti učinkovit

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Odvlaživači zraka neophodni su uređaji u domovima s puno vlage, no čak i ako nemate tih problema, ostavljanje mokrog rublja na radijatorima, kuhanje bez ventilacije i neotvaranje prozora mogu stvoriti višak vlage u prostoru. Odvlaživači se koriste za uklanjanje te vlage, a posebno su od koristi ako unutra sušite odjeću. No, kako bi učinkovito radili moraju se postaviti na pravo mjesto. Jer, ako ste već uložili u odvlaživač, a on nije učinkovit, samo nepotrebno bacate dodatni novac.

The Sun donosi zanimljivu računicu koju su izradili stručnjaci iz Uswitch Limited kompanije, a prema kojoj korištenje odvlaživača jedan sat dnevno košta oko 10 penija. Prosječno kućanstvo koristi odvlaživač zraka 180 minuta tjedno, uz prosječnu cijenu od samo 29 penija. To je u usporedbi sa sušilicom, koja prema istoj računici košta 1,72 funte tjedno, znatno jeftinije.

Samoprozvana kraljica čistoće Lynsey Crombie, poznata kao Lynsey - Queen of Clean na društvenim mrežama, rekla je da bi odvlaživače zraka, za najbolje rezultate, trebalo koristiti u najmanjoj prostoriji.

"Odaberite najmanju prostoriju za sušenje odjeće i zatvorite vrata. Odvlaživač postavite na udaljenosti od 15 centimetara s otvorom okrenutim prema odjeći, na taj će se način brže sušiti. Okretanje stalka za odjeću svakih sat vremena također će ubrzati stvari", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:57