Wow!

Za kuću veličine hotelske sobe traži se nevjerojatan iznos: ‘Ovo je najmanja nekretnina u prodaji u zadnjih deset godina‘

 ABC 7

Oglas za kuću površine 35,5 kvadrata, što je malo više od prosječne veličine američke hotelske sobe, ovih je dana postao viralan zahvaljujući medijima koji se ne mogu prestati čuditi traženoj cijeni: čak 1,7 milijuna dolara, prenosi ABC 7. Riječ je o kući smještenoj na zapadnom rubu Silicijske doline u Cupertinu u Kaliforniji koja bi mogla biti prodana i po većem iznosu. U čemu je ‘caka‘?

"Vrijeme je da iznesemo stari klišej koji je sasvim slučajno istina - a to je lokacija, lokacija, lokacija", rekao je David Stark, glasnogovornik Bay East Association of Realtors.

No, kuća možda nije glavni mamac za kupca. Potencijal se zapravo krije u parceli površine 728 kvadrata.

"Stambene su nekretnine, posebno u području zaljeva San Francisca, jedinstvene. Jedinstvene su jer kupci ovih dana imaju jako malo izbora, a prodavači stvarno vole živjeti ovdje", dodao je Stark.

Kuća koja se prodaje nalazi se na kraju slijepe ulice, između domova čiju vrijednost Zillow procjenjuje na oko 5 milijuna dolara.

"Interes je velik zbog veličine parcele i susjedstva. Cupertino je dobro poznat po svom okrugu i izvrsnim školama, što povećava troškove stanovanja u ovom području", rekao je Maxwell Dukelow, agent za nekretnine. Dodao je kako je ovo najmanja kuća koja je bila u prodaji u Cupertinu u više od 10 godina.

"Pretpostavljam da bi investitor ili graditelj pogledao mogućnosti koje ova nekretnina nudi i sagradio lijepu kuću od 300 kvadrata i na kraju ju prodao za 4 ili 5 milijuna dolara", rekao je Dukelow.

U trenutku objave teksta, piše ABC 7, kuća je imala već šest ponuda, a najviša je bila 300.000 dolara veća od tražene, oko 2 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:15