cool mjesto

V HAIR SALON Šišanje i pranje kose nikad nije bilo zabavnije!

PROFIL

NAZIV: V Hair Salon
INFO: novootvoreni salon za njegu kose u zagrebačkom naselju Vrbani
VLASNICA: frizerka Valentina Došen
UREĐENJE: arhitekt Mato Šimunković i Duško Vlaović

Posjetili smo frizerski salon inspirativnog interijera na zagrebačkim Vrbanima, čije uređenje predstavlja odmak od uobičajenog koncepta poslovno-uslužnih prostora osvajajući prolaznike pročišćenom estetikom i originalnim dizajnerskim rješenjima.

Uz namještaj rađen po mjeri, uočavaju se i komadi iz trgovina: dvosjed je kupljen u Emmezeti, Styling polica u Zari Home, a radijatori su Delonghi.

Većina kvartovskih prostora, bilo da je riječ o kafićima, frizerskim ili krojačkim salonima, trgovinama ili teretanama, često nema onu potrebnu atraktivnost, toplinu i osobnost koje iniciraju kvartovski život i stvaraju urbano mjesto. Ipak, svjedoci smo da se i to mijenja. Ulogu kvartovskih simbola tako preuzimaju prostori koji podižu uobičajene kvartovske usluge na novu razinu, a svojim neuobičajenim interijerima probuđuju znatiželju i kreativni duh stalnih posjetitelja, ali i slučajnih prolaznika.

Jedan takav prostor otvoren je u novom dijelu zagrebačkog naselja Vrbani, a riječ je o salonu za njegu kose naziva V Hair Salon. Naime, kad je frizerka Valentina Došen odlučila započeti samostalnu karijeru, svoje je inovacije željela prenijeti u svaki segment budućeg salona - od koncepta usluge i asortimana proizvoda do uređenja. Izabrala je prostor od 30 kvadrata u novosagrađenoj zgradi, smatrajući da nove zgrade sa sobom nose i nove energije, te za izradu idejnog projekta dizajna interijera angažirala arhitekta Matu Šimunkovića i Duška Vlaovića.

- Uzevši u obzir lokaciju, salon smo zamislili kao odmak od uobičajenih kvartovskih prostora usklađen s aktualnim trendovima uređenja, koji dizajnerski dorađene poslovno-uslužne interijere iz središta grada dovode i u mini-urbane cjeline njegovih stambenih naselja, estetski ih oplemenjujući, a pritom zadržavajući duh susjedske bliskosti koji u njima vlada - kažu Šimunković i Vlaović.

Kako je prostor bio u roh bau fazi gradnje, projektantski tim imao je priliku za totalni dizajn interijera koji je uključivao osmišljavanje njegove organizacije i izradu prilagođenih rješenja napravljenih po mjeri, koja su se pokazala kao savršena podloga za završne stilističke zahvate kojima je zaokružena priča.

- Konačni je rezultat frizerski salon koji originalnim interijerskim rješenjima i pročišćenom estetikom industrijskog stila donosi pravo osvježenje u uvriježenu paradigmu uređenja takvih prostora u stambenim naseljima - ističu.

Primjerice, paleta neutralnih tonova sive i bijele - na podu je, recimo, industrijski betonski pod - nadopunjena je originalnim detaljima kao što su po mjeri izrađene metalne police za knjige kupljene većinom na Britancu, zatim efektna drvena zidna slagalica u ulozi cjenika te ugodni kutak sa sofom. Po uzoru na prirodu sklonu sezonskim mijenama i frizure koje su jedan od najbržih način zadovoljavanja osobne potrebe za novim, dizajneri su i salonu omogućili slijediti taj primjer, osmislivši ga kao živ i dinamičan interijer u kojem će promjene biti lako izvedive. Dakle, uspješno je osmišljena intrigantna scenografija koja će sasvim sigurno oduševiti stanare Vrbana, a vlasnike starih ili budućih poslovno-uslužnih interijera inspirirati da slijede ovaj primjer i kvartu daju dodatnu vrijednost.

Foto: Duško Vlaović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 15:35