Rakhia Bar

U Tkalčićevoj otvoren kafić u kojem se može probati sto vrsta rakija
Profil
Adresa:
Tkalčićeva 45, Zagreb
Radno vrijeme:
pon-ned od 8 do 2 sata
Cijena rakije:
od 10 do 23 kune

Dva tjedna nakon što je zatvorena legendarna Cica, u Tkalčićevoj je otvoreno novo mjesto s velikim izborom rakija: Rakhia bar. Svoja vrata otvorio je proteklog vikenda u Tkalčićevoj 45, na mjestu nekadašnjeg Portala. Kao što i samo ime sugerira, Rakhia Bar nudi stotinjak likera i rakija, a sve su proizvodi hrvatskih OPG-ova. – Naša priča počela je u Rijeci, gdje su nas gosti jako dobro prihvatili, pa smo jedan Rakhia bar odlučili otvoriti i u Zagrebu, nadamo se s jednakim uspjehom. Htjeli smo tu vrstu proizvoda što više približiti ljudima pa smo stavili simboličnu cijenu za gotovo sve vrste rakija i likera od 10 kuna – pojasnio je vlasnik Davorin Szilvasy.

Osim mnogima dobro poznatih okusa rakija i likera kao što su višnja, borovnica ili šljiva, u ponudi su i neke neobične. Vlasnik posebno ističe čokoladne likere, ali i medicu s tartufima koja je zbog sastojaka ipak malo skuplja i stoji 23 kune.

Interijer Rakhia bara vrlo je kreativan i prepun zanimljivih detalja. Tako zidove krase neobične tapete, na raznim mjestima označena su mjesta za ljubljenje, a na šanku je reljef u obliku praščića s krilima. – Lokal smo htjeli urediti po svom guštu, gdje ćemo se ugodno osjećati i mi i gosti. Ima tri prostorije i prostire se na stotinjak kvadrata, a ima i terasu – rekao je vlasnik.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 08:38