RASKOŠ BEZ GRANICA

Pogledajte kako izgleda londonski stan Izabel i Matea Kovačića u kojem samo sofa košta dvadesetak tisuća eura

 Instagram
Vlasnica modnog brenda i poznati nogometaš napuštaju dom u britanskoj prijestolnici, što ona ne može prežaliti

"Toliko ćeš mi nedostajati, dragi moj London" - napisala je na Instagramu influencerica i vlasnica modnog brenda Izabel Kovačić. Supruga nogometaša Matea Kovačića, koji prelaskom iz Chelsea u Manchester City mijenja adresu stanovanja, očito se teško rastala od londonskog stana koji je uredila s puno stila i ukusa.

Izabel je prostor uredila minimalistički, u neutralnim tonovima. Par je u njemu uživao s trogodišnjim sinčićem Ivanom, koji izgleda preslatko na videima koje je njegova mama snimala u stanu.

U dnevnom boravku dominira modularna sofa Camaleonda, koji je talijanski dizajner Mario Bellini osmislio daleke 1970., a još uvijek izgleda moderno. Ova modularna sofa definirala je estetiku cijele ere dizajna interijera, a sada se ponovno proizvodi. Zajedničkim dogovorom Marija Bellinija i brenda B&B Italia odlučili su modul sjedala dimenzija 90x90 cm, zajedno s naslonom za leđa i ruku, zadržati vjernim izvornom projektu, čiji je originalni kroj korišten za novo izdanje. Zahvaljujući veznim šipkama i prstenovima, moduli se zapravo mogu otkačiti i ponovno kombinirati po želji, omogućujući sofi da se prilagodi rastućem ukusu i dinamičkim potrebama onih koji ga koriste. Cijena se na službenim stranicama B&B Italia kreće, ovisno o izboru modula, od oko 15 do 21.000 eura.

Još jedan detalj u stanu Kovačićevih upada u oči - ogledalo Ultrafragola koje je 1970. dizajnirao Ettore Sottsass, jedan od utemeljitelja čuvene Memphis grupe. Ultrafragola sa svojim vijugavim profilom koji sugerira dugu valovitu kosu, a Sottsass ga je dizajnirao za Poltronovu. Zanimljivi detalj je to da je ogledalo ujedno i lampa. Kad je svjetlo ugašeno, okvir je bijele boje, a kad se upali ružičaste. Cijena Ultrafragole, koja je pravi hit na Instagramu, je 7,595 funta.

Dok u dnevnoj sobi dominiraju nježni bež i sivkasti tonovi, kupaonica je sasvim nešto drugo - dominira crni mramor prošaran bijelim žilicama, a dodatni glamur joj daje zlatna pipa.

S obzirom da je Izabel žena s puno stila i ukusa, nema sumnje da će i njihov novi stan nakon preseljenja urediti jednako elegantno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:22