Ovo je najsuvremenija vlasnička megajahta

Luksuzni brod od 55 metara koji si rijetki mogu priuštiti

Svjetski lider kad je u pitanju dizajn, gradnja i prodaja motornih jahti i luksuznih plovila za razonodu i uživanje Ferretti Grupa i CRN službeno su lansirali još jednu u nizu megajahtu – Atlante – dugačku čak 55 metara, što nas nimalo ne čudi s obzirom na to da je riječ o tvrtki koja je specijalizirana za gradnju brodova po narudžbi dugačkih od 50 do 90 metara, a u svom bogatom portfelju ima neke od najprestižnijih i najpoželjnijih marki, poput Pershinga. Otkako su 1999. godine preuzeli brodogradilište CRN u Anconi, koje svoje korijene vuče još iz 1963. godine, Ferretti Grupa niže nevjerojatne megajahte izrađene od čelika i aluminija. Ništa manje spektakularna nije niti ova megajahta koja je nastala u suradnji nekoliko poznatih kompanija. Prije svega, rezultat je rada tehničkog dijela CRN-a, studija Nuvolari Lenard koji je bio zadužen za vanjsku siluetu broda, te studija Gilles i Boissier koji se pobrinuo za izgled interijera.

Atlante, osim što je dugačka 55 metara i široka 11 metara te izgleda fascinantno, ima i vrlo moćan dizajn koji je nadahnut elementima karakterističnima za vojne brodove. Naime, ima kvadratnu formu, oštre linije i pregršt inovativnih rješenja koja su stilski lijepo kombinirana sa samim uređenjem interijera, o kojem je posebnu pažnju vodio naručitelj ovog motornog broda. Atlante ima četiri različite palube, vlasnički apartman, četiri VIP kabine i može primiti 12 gostiju te posadu od 13 članova.

Kako je vlasnik od samog početka bio uključen u gradnju, ona obiluje dizajnerskim i tehničkim rješenjima kao niti jedna dosad. Također, još jedan zanimljiv detalj kad je riječ o njezinom uređenju jest da je intiman i uređen u tamnoj paleti boja koje su upotpunjene različitim tonovima talijanskog mramora.

Sam pristup jahti počinje u potpalublju, gdje je gostima na raspolaganju prostor za uživanje u suncu i opuštanje te relaksiranje u vrhunski uređenoj turskoj kupelji. Dok je druga strana potpalublja posvećena fitnessu koji je opremljen Technogym opremom. Pristup motoru je također dostupan s donje palube.

Do glavne palube se dolazi sivim mramornim stubištem ili ugrađenim dizalom. Tu je smještena i višenamjenska garaža s dva broda iza čijeg dizajna stoji Nuvolari Lenard te pet metra dugačkim brodom na napuhavanje.

Glavni salon koji se nalazi na glavnoj palubi ima velika klizna staklena vrata koja odlično pristaju uz tamni hrast i svijetli dekor te prostoru daju toplinu. Kompletan namještaj u interijeru, od stolova do sofa, izrađen je po narudžbi, dok veliki vertikalni prozori pružaju sugestivnu svjetlost i refleksiju. Prolaskom dalje kroz široki hodnik predvorja dolazi se do vlasničkog apartmana koji ima sve – ured, veliku kupaonicu sa zonama za nju i njega u tamnosivom mramoru s centralnom tuš-kabinom, dnevni boravak i spavaću sobu.

I napokon, gornja paluba koja je posvećena umjetnosti s mnoštvom umjetničkih djela i ekstravagantnim interijerom. Foteljama od crne tikovine, podesivim stolom za blagovanje i redateljskim stolcima pravo je oličenje luksuza koji si rijetki sretnici mogu priuštiti. Osim toga, cijela paluba nudi ekspanzivan pogled na more s prozorima od poda do stropa. Mi kažemo wow, a vi?

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 16:22