SAVRŠENI SPOJ

Očaravajuća kuća puna boja i umjetnina na selu u Engleskoj

 BOCA DO LOBO
Klasični komadi u kombinaciji s eklektičnim modernim detaljima dali su vedrinu i toplinu interijeru, a crvena cigla izvana savršeno ju je uklopila u lokalni ambijent

Život u velikom gradu zna biti stresan i užurban pa mnogi sanjaju o selidbi na selo. Taj san su ostvarili vlasnici kuće Wheelwright u britanskoj pokrajini Sjeverni Yorkshire, koja se izgledom savršeno uklapa u lokalni ambijent - građena je od crvene cigle i ima klasične engleske prozore s bijelim okvirima.

image

Dnevna soba

BOCA DO LOBO

Iznutra, klasični detalji nadopunjeni su eklektično uređenim modernim interijerom. Mnoštvo zanimljivih detalja u bojama i različitim tkanina ovaj interijer čine ugodnim, ali mu daju i dašak umjetničkog i modernog.

image

Blagovaonicom dominira plava boja

BOCA DO LOBO

Unutarnje uređenje kuće djelo je dizajnera britanske tvrtke za dizajn interijera Elaine Graham Ltd, poznate po tome što svakom projektu pristupa na način da poštuje i unapređuje postojeću arhitekturu, dok istovremeno ostvaruje njezin puni potencijal.

image

Pogled iz blagovaonice u dnevnu sobu

BOCA DO LOBO

Zakoračite li u ovu luksuznu seosku kuću, prvo što ćete primijetiti su umjetnička djela u svakom kutku. To se ne odnosi samo na slike i umjetničke instalacije, već i na izbor tkanina, boja i tekstura koje stvaraju živahnu i dinamičnu atmosferu.

image

Kuća se izvana savršeno uklapa u okoliš

BOCA DO LOBO

Posebno je to vidljivo u dnevnom boravku, kojim dominira klasična zelena sofa uz koju su živopisne fotelje s uzorcima i pomoćni stolić Eden tvrtke Boca do Lobo zlatne boje i neobičnog te zanimljivog dizajna. Savršenu kombinaciju udopunjavaju moderni okrugli stol talijanskog brenda Fornasetti i šarene podne lampe Delightfull.

image

Ulazna vrata kao iz engleskih serija

BOCA DO LOBO

Blagovaonica prati estetiku dnevnog boravka pa je i u njoj prisutna mješavina uzoraka i materijala. Ključni dio ove prostorije je garnitura blagovaonskih stolaca u nijansama plave boje, koja zajedno s tapetama podiže i komade koji su jednostavniji, poput komode i blagovaonskog stola.

image

Stolić Eden brenda Boca do Lobo

BOCA DO LOBO

Kombinirajući različite umjetničke elemente, boje, teksture, tkanine i materijale, dizajneri Elaine Graham Ltd uspjeli su urediti predivnu seosku kuću, koja je odličan primjer uspješnog miksa kako starog i novog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 06:45