Razmjena znanja

Nova programska linija Međunarodne mreže: Arhitekti iz BiH predstavljaju se domaćoj publici

Bivak ”Zoran Šimić”, nagrađivanog sarajevskog arhitektonskog studija Filter arhitektura, lociran je na izoliranoj planini Visočici u Bosni i Hercegovini

 ZLATAN KURTO/
Diskurzivni format Noći arhitekture Sarajevo x Zagreb održava se u okviru Međunarodne mreže koju je ove jeseni pokrenula UHA

Udruženje hrvatskih arhitekata ove je jeseni pokrenulo novu programsku liniju Međunarodne mreže, posvećenu razmjeni znanja i uspostavljanju trajnih suradnji s inozemnim praksama, organizacijama i institucijama koje djeluju u arhitekturi i bliskim područjima.

Prvo je događanje organizirano sa sarajevskom udrugom LIFT - prostorne inicijative i Asocijacijom arhitekata u Bosni i Hercegovini, a sastoji se od dvodnevnoga diskurzivnog formata Noći arhitekture Sarajevo x Zagreb i gostovanja izložbe nagrađene bosansko-hercegovačke arhitekture AABiH20182022 u prostoru Udruženja na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu.

image

Banjalučki drveni mol i pristanište za dajak čamce sagrađen je u sklopu međunarodne radionice "Small Scale" u organizaciji Istraživačkog centra za prostor

ZORAN MARJANOVIC/

Nakon svečanog otvorenja izložbe koja prikazuje selekciju arhitektonskih radova, nastalih u petogodišnjem razdoblju i nagrađenih na revijalnoj izložbi sarajevskog Collegiuma Artisticuma, u subotu se održao ciklus predavanja kojima su svoj rad i djelovanje uživo predstavile četiri arhitektonske prakse i tri organizacije iz BiH.

Otvorena je i izložba koja prikazuje selekciju radova tamošnjih arhitekata, nastalih u petogodišnjem razdoblju

Osim organizacije LIFT - prostorne inicijative i Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini, predavanja o svojem djelovanju održat će predstavnici i predstavnice FILTER Arhitekture, Istraživačkog centra za prostor, Maketariuma, Sinteze i Studija MRAV.

Nakon predavanja slijedi panel-rasprava u kojoj će se predavači i predstavnice organizacija osvrnuti na izloženu produkciju, tendencije proširenoga kulturnog djelovanja te poveznice dviju scena i mogućnosti suradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 08:40