NOVI DOM MLADOG NOGOMETAŠA

Joško Gvardiol kupio dvoetažni luksuzni stan u centru Zagreba! Pogledajte za kakvo se uređenje odlučio

 EnVon/PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Dizajnerica Ivona Kalapač iz studija EnVon osmislila je i uredila životni prostor hrvatskog reprezentativca u Zagrebu

Kad sam dobila priliku da uređujem Joškov stan, moja reakcija je vjerojatno bila kao i njegova kad su ga zvali iz Manchester Cityja. Naravno, sretna sam zbog svakog poziva i trenutka kada netko prepozna moj rad i pruži mi priliku za uređenje, ali ovaj projekt mi pruža iznimno zadovoljstvo i smatram ga svojim uspjehom. Ponosna sam što imam priliku Jošku stvoriti dom i pravu oazu mira - govori nam na samom početku Ivona Kalapač, dizajnerica interijera i vlasnica studija EnVon koja potpisuje projekt uređenja stana mladog hrvatskog nogometnog reprezentativca Joška Gvardiola.

image

Dizajnerica Ivona Kalapač iz studija EnVon

Privatna arhiva

Osnivačica studija EnVon inače je magistra marketinga i komunikacija, a ujedno i dizajnerica interijera koja je idealno spojila ova dva zanimanja i vrlo brzo se probila na hrvatsku dizajnersku scenu. O njoj prije svega govore njezini projekti i to je ono što joj je omogućilo i da ostvari suradnju s mladim nogometašem.

image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon

Nešto drugačije

Kako doznajemo, posao je prvo počeo dolaziti preko društvenih mreža, a potom se dobar glas proširio usmenom predajom zadovoljnih klijenata.

Dalje u razgovoru doznajemo da je projekt uređenja stana za Joška Gvardiola bio nešto čemu se Ivona dugo nadala, a to je ujedno bila i njezina prilika da napravi nešto drugačije za nekog posebnog.

Nogometaš engleskog kluba dugo je vremena živio u zagrebačkom kvartu Srednjaci, a relativno nedavno se odlučio na kupnju stana u širem centru glavnog grada. Dizajnerica nam je otkrila da se stan rasprostire na 160 metara četvornih na dvije etaže u novom kompleksu stambenih zgrada.

S obzirom na to da Joško trenutačno živi u Engleskoj, njemu je praktički nemoguće urediti nešto bez profesionalne pomoći jer bi inače kao investitor morao biti fizički prisutan na lokaciji, što je jednom ovako uspješnom sportašu poprilično zahtjevan, a možda i nemoguć zadatak. Stoga je Joško odlučio dati puno povjerenje Ivoni i u potpunosti joj prepustiti uređenje svog novog doma.

image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon

Cijev i walk-in ormar

- ­U stanu se nalazi veliki otvoreni prostor na prvoj etaži, gdje se smjestila i prostrana kuhinja, taj dio još dodatno krase dvije velike terase. Zatečeni raspored u stanu je uključivao i još tri spavaće sobe. Dvije sobe su bile jako male pa sam odlučila od njih napraviti jednu veliku gostinjsku iz koje se ulazi u vlastitu kupaonicu. Glavna soba isto tako ima svoju kupaonicu te je jako zanimljiva. Usred prostora se nalazila jedna cijev koja se nije smjela micati pa sam oko nje izgradila walk-in ormar i tako je vješto sakrila. Tim smo zahvatom dobili na širini ovog prostora - objašnjava dizajnerica svoje intervencije.

Ivona Kalapač, kao i mnogi drugi, svog klijenta hvali zbog njegove divne osobnosti te nam govori da Joško nije imao nekih posebnih prohtjeva što se tiče samog uređenja. Njegova jedina konkretna želja je bila da se u projekt na neki način uključi njemu omiljena tirkizna boja.

image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon

- Kada sam razmišljala kako udovoljiti želji klijenta, prvo sam imala ideju staviti tirkizni mramor na kuhinjski otok kao oblogu. Ovo je nešto što se ne viđa često u interijerima i bilo bi jako zanimljivo, ali s obzirom na to da je mramor kao materijal jako porozan i težak za održavanje, odustali smo od te ideje. Inače u svojim projektima izbjegavam stavljati teško održive materijale i obično tražim kompromisna rješenja, pa smo tako postupili i u ovom slučaju. Odluka je pala na to da tirkiznu boju uključimo kroz detalj poput naslonjača koji će se dobro uklopiti uz ostali svijetli namještaj i tamno drvo. Ono što je meni jako posebno u ovom stanu je kuhinja jer sam doslovno izmislila detalj koji će prostor podići na sasvim novu razinu. Radi se o svojevrsnom lebdećem elementu koji u sebi skriva puno mjesta za pohranu, što svaki vlasnik kuhinje želi, a opet izgleda kao jedan sasvim obični mramorni okvir. U kuhinji postoji još jedan poseban "zeleni" dio na jednom dijelu šanka, koji je osmišljen za držanje svježih začina i bilja - prepričava nam dizajnerica.

Kombinacija tamne i svijetle boje u kuhinji - gdje su elementi tamni, a radne plohe svijetle - očituje se i kroz cijeli stan. Suptilni kontrast koji prostoru donosi živost vidljiv je u svim dijelovima Joškova novog doma, počevši od hodnika koji je obložen tamnim panelima u kombinaciji sa svijetlim namještajem, pa do spavaćih soba gdje se dizajnerica poigrava paletom pastelnih boja koje su naizgled suprotne, ali se idealno stapaju.

image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon

Savjetovanje

Sama Ivona za svoj rad kaže da njezini projekti odišu sofisticiranim dizajnom, pružajući dojam izuzetne elegancije i istovremeno naglašavajući luksuz na svakom koraku, što je očito i u ovom stanu.

image
EnVon
image
EnVon
image
EnVon

- Svaki projekt se razlikuje, volim taj londonski i pariški stil, volim eleganciju, i neki ljudi to primijete pa mi daju priliku da ubacim malo štukatura ili taj moderni pariški stil, dok se neki boje da će im to dosaditi. Pokušavam se izraziti tom kombinacijom klasike, luksuza i elegancije. Ipak, klijent je taj koji je uključen u moj rad od samog početka, sa mnom prolaze svaku stavku i o svemu razgovaramo. Savjetujem ih u onome što je moj dio, ali oni na kraju odaberu kakva će im biti slavina u kuhinji ili tepih na podu. U konačnici oni moraju uživati u svakom kvadratu, tako se nadam da će i Joško na kraju biti zadovoljan rezultatom u savršeno uređenom prostoru u kojem će moći uživati uz obitelj i prijatelje - zaključuje dizajnerica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 15:50