OBITELJSKI STAN OD 60 KVADRATA

Jednim komadom namještaja riješen je problem adekvatnog izlaska na balkon. Provjerite kako!

 L‘Ormarin
Dizajnerica Olja Pavin i njezin studio L‘Ormarin osmislili su lijep i funkcionalan dom te riješili prostorne izazove koji su ga "gušili"

Olja Pavin dizajnerica je interijera koja radi po cijeloj Hrvatskoj, no ipak najčešće na području Zadarske županije jer je tu i sjedište njezina studija za dizajn interijera naziva L‘Ormarin.

- Dizajnom se bavim već niz godina. To je moja prva i najveća ljubav. Nikad nisam ni jedan projekt doživjela kao posao i obvezu nego kao priliku da se kreativno izrazim i na najbolji mogući način odgovorim na pruženi izazov, za koji u konačnici budem i nagrađena - kaže nam Olja Pavin i dodaje kako se njezin studio primarno bavi dizajnom interijera, međutim, nude i razne druge srodne usluge kao što su konzultacije o dizajnu interijera i namještaja po mjeri, kupovina s klijentom, stiliziranje nekretnine za najam ili prodaju....

image
L‘Ormarin
image
L‘Ormarin

Pokazala nam je obiteljski stan u kojem je jednim komadom namještaja, rađenim po mjeri, koji se proteže duž cijele prostorije, uspjela riješiti primarni problem zbog kojeg su vlasnici i angažirali nju. Taj izazov bio je - riješiti dio ispod balkonskih vrata kuhinje koja su podignuta nekih 80 cm od poda te su kao takva predstavljala ogroman izazov adekvatnog rješenja izlaska na balkon.

image
L‘Ormarin
image
L‘Ormarin

- Trebalo je naći rješenje za neku vrstu skala i podesta koji ne bi bio prepreka kuhinji u nastavku prostorije. Kao što se na slikama može i vidjeti, taj smo podest i stepenice riješili tako da smo ih povezali s klupčicom koja služi za sjedeći dio duž blagovaonskog djela, zatim kao TV klupa u dijelu boravka i na kraju kao dio biblioteke, a sve kao jedna komponenta. Isto tako napravili smo dekorativnu nišu u predjelu stepenica za neku vrstu terarija kako bismo njime osvježili cijelu komponentu. Kuhinja koja je Ikeina, a to je bila još jedna velika želja vlasnika, uz malu stolarsku doradu savršeno nam se nadovezala - objašnjava Olja Pavin i ističe da stan ima površinu od 60 četvornih metara, nalazi se u visokom potkrovlju i u samom je centru Zadra.

- Stan je namijenjen mladoj obitelji. Mi smo dobili zadatak rješenja dnevnog dijela, kuhinje i ulaznog hodnika. Htjeli smo da konačan izgled bude topli minimalizam stila 70-ih godina koja je trenutno prisutna u puno modernih interijera - nastavlja dizajnerica i dodaje kako su njihovi projekti većinom idejni, premda je rastući trend u izvedbenim projektima jer tržište nekretnina nemilo raste.

image
L‘Ormarin
image
L‘Ormarin

- Idejnim projektom klijent dobije kompletan projekt uređenja interijera predmetne nekretnine, dakle od revidiranog tlocrtnog stanja, tlocrtne dispozicije namještaja, projekta pozicije struje i vode, odabir kompletnog materijala (podnih i zidnih obloga, sanitarije...), odabir namještaja te tehničkih nacrta namještaja po mjeri i dekoracije. Zatim odabrano tlocrtno rješenje razrađujemo u 3D modelu kako bi klijent imao realističan dojam prostora tj. kakav će u naravi biti izveden. Na kraju ide šoping- lista i troškovnik. Nakon predaje takvog idejnog projekta klijent može sam realizirati bilo adaptaciju, bilo samo opremanje nekretnine. Izvedbeni pak projekt uključuje naš angažman i nakon predaje projekta tj. naš nadzor nad radovima koji bi trebali popratiti do samog završetka uređenja nekretnine - kaže Olja Pavin čiji je studio L‘Ormarin dosad radio na stanovima raznih kvadratura, villama za najam, apartmanima, ugostiteljskim objektima te drugim objektima za komercijalnu upotr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:38