Par koraka i boje

Uredi sam bijeli zid: Kako su Neda i Nola Dečak zidu u hodniku dale osobni pečat i zadivile sve

 BERISLAVA PICEK/CROPIX/
Ako ne želite klasičnu sliku na zidu, možda će vašem prostoru pristajati mural s osobnim pečatom. Krenite u avanturu s Nedom i Nolom

U uređenju interijera slike na zidovima, dekorativne tapete i naljepnice imaju dobru konkurenciju u rukom oslikanim zidovima bez korištenja šablona. Oslikavanje zidova jedan je od načina da se razigraju monotoni zidovi i da prostor dobije novu dimenziju - upravo su za to zaslužni murali.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Kako su kod nas kistovi i boje sveprisutni, došli su na red i zidovi, na nagovor supruga Nikole da uredimo njegov zid u hodniku, koji je namijenjen za trofeje iz lova. Tako sam odlučila s Nolom našem hodniku dati osobni pečat. Ideja nam je bila naslikati šumu kako bi se rogovi uklopili u priču. Odabrale smo crnu boju, podloga u hodniku je bijela. Crno-bijeli kontrast oduvijek mi je najdraži, a i uklopio se u ostatak hodnika koji je tako uređen.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Potreban materijal: crne akrilne boje i crni markeri za zid kupljeni u dućanu sa slikarskim priborom. Te boje su kvalitetne, bez mirisa, vodootporne i brzo se suše i, što je najvažnije, potpuno su sigurne za djecu. Markeri za zid lakša su varijanta od kista.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

1. Za naš zid nismo se koristile šablonama; skicu prvog lista napravila sam u samo nekoliko poteza olovkom, a zatim markerom.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

2. Ostale obrisne crte povlačila sam kistom kako bih Noli olakšala njezin dio zadatka - popunjavanje lišća tankim linijama crnim markerom za zid. Koristile smo se tankim kistovima i markerima za zid da nam boja ne kapa posvuda.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

3. Oslikavanje zida rasporedile smo na nekoliko dana zbog ostalih obveza, ali i potrebne koncentracije pri iscrtavanju tankih linija koje ispunjavaju lišće.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

4. Kad je ovaj naš šumoviti zid bio gotov, uz Nikolinu pomoć postavili smo njegove lovačke trofeje na zid. Tako je uski hodnik vizualno dobio dubinu, a lišće je unijelo dašak prirode i mirnoće u prostor. Najvažnije je što smo postigle da je naš lovac zadovoljan što su njegovi trofeji dobili svoje mjesto u hodniku.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

5. Naša je šuma dobila svoje stanovnike; ako se odlučite naslikati u svom domu neku modernu verziju šume, imamo ideju kako da napravite svoje trofeje a da ne idete u lov. Potrebne su vam drvena daščica kao podloga i dvije grane.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

6. Vrućim ljepilom pričvrstite grane, koje podsjećaju na rogove, za podlogu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

7. Na oslikani zid postavite i “vege” trofeje.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 09:43