HVALE VRIJEDNO

Samostalno napravio svoju prvu kuću za 60 000 kuna, a nije još ni punoljetan

 You Tube/Matt Ryan
Ova malena kuća široka je 3 metra, a dugačka 10, dok je strop na visini od 3,5 metara.

Nedavno smo naišli na jednu jako zanimljivu priču na portalu Tiny House Talk o mladiću koji je samostalno izgradio vlastiti dom za samo 60 000 kuna. Kako prenosi portal čim je Matt napunio 16 godina, počeo je graditi svoju malenu kuću. Trebale su mu točno dvije godine da dovrši cijeli projekt, ali danas je jako ponosan što je samostalno izgradio vlastiti dom i sam platio sav materijal.

image
You Tube/Matt Ryan

Dakle, ovo je priča o tome kako je Matt Ryan izgradio svoju malenu kuću. Zamislite da ste svoj odrasli život započeli s pristupačnom malom kućom poput ove? Koliko bi to utjecalo na ostatak života, zar ne? U nastavku saznajte kako je Matt to uspio.

Ova malena kuća široka je 3 metra, a dugačka 10, dok je strop na visini od 3,5 metara.

image
You Tube/Matt Ryan

Prvi korak je bio prikupljanje građevinskog materijala. Počeo je tako što je nabavio stari građevinski kontejner i skinuo metalni okvir kako bi od njega kasnije mogao izgraditi malenu kuću. Ovo nije nimalo jednostavan posao, a pogotovo kad sve radite sami. Mattu su za to trebale dvije godine dok je paralelno završavao srednju školu i radio honorarne poslove, kad se sve zbroji zapravo je to i dosta brzo obavio.

image
You Tube/Matt Ryan

Kako bi uštedio novac na materijalima, Matt jako često istraživao po cijelom Nashvilleu tražeći materijale koje može reciklirati i one koji su odbačeni, a još uvijek su upotrebljivi. Kao što možete zamisliti, ovo mu je na kraju uštedjelo mnogo novca na izgradnji.

U konačnici kuća ima sve što je potrebno za samački život, ali ne samo to, Matt se pobrinuo i za smještaj svojih prijatelja koji mu rado dođu u posjetu.

image
You Tube/Matt Ryan

Prizemni dio sadrži malu kuhinju, sićušni dnevni boravka te jednako tako malu spavaću sobu i kupaonicu, dok je na dijelu galerije postavljen prostor za spavanje za još barem dvije osobe. Osim konstrukcije same kuće ovaj tinejdžer napravio je sve i u kući i moramo priznati da s obzirom na sve izgled poprilično impresivno.

image
You Tube/Matt Ryan

Kao pravi kreativac Matt nije zaboravio ni vanjski dio kuće pa je cijeli prostor ogradio zbog privatnosti te smjestio ljuljačku za izležavanje i vanjski stol za blagovanje i uživanje u roštilju, a osim toga prostor krase i razne biljke kako bi stvorio pravi dojam doma.

image
You Tube/Matt Ryan

Zanimljivo je još spomenuti kako je Matt kuću započeo graditi u Nashvilleu, a sada je smješten u Floridi gdje je i odvezao svoj dom. Bravo za Matta!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:27