NOVE NIJANSE

Prošle godine smo obožavali zelene kuhinje. Koje zanimljive boje u kuhinjama donosi ova godina?

 FARROW AND BALL
Stručnjaci kažu da očekujte i dalje obilje tamnozelene boje, tople neutralne i preljeve nježno ružičaste u 2023

Jedan sloj svježe boje vašoj kuhinji može dati potpuno novi izgled cijelom domu. Ako planirate preuređivati ovaj prostor u novoj godini, odabir prave boje može biti odlučujući faktor u transformaciji vaše kuhinje. Boja ima snažan utjecaj na stil, raspoloženje i percepciju prostora, stoga je bitno da bude ispravna. Također je važno napomenuti da kuhinje može biti teže bojati nego spavaće ili dnevne sobe, uglavnom zbog višestrukih utora, uređaja i pribora oko kojih ćete morati manevrirati. Dakle, iako je važno da vaša kuhinja djeluje aktualno, jednako je važno da boja koju odaberete ima postojanu moć i da nije samo prolazna moda.

Prošle godine smo si uzdisali za zelenim kuhinjama, a ove? Stručnjaci kažu da očekujte i dalje obilje tamnozelene boje, tople neutralne i preljeve nježno ružičaste u 2023. Srećom, ove su boje kuhinjskih ormarića dovoljno neutralne da imaju bezvremensku kvalitetu, tako da je malo vjerojatno da će uskoro izaći iz mode. Nadahnite se ovim idejama boja za kuhinju.

image
SHERWIN-WILLIAMS

Rumena bež nijansa

Iako je priroda definitivno velika inspiracija ove godine, nudi se puno više d smeđe boje. "Vlasnici kuća traže osjećaj topline i udobnosti u svojim domovima", kaže Sue Wadden, direktorica marketinga boja u Sherwin-Williamsu za Better Homes and Gardens. "Naša boja godine Redend Point za 2023. od Sherwin-Williamsa savršena je za kuhinjski prostor. Rumeno-bež nijansa može pretvoriti srce doma – kuhinju – u topao i ugodan, ali energičan prostor za druženje." Predlaže da ju uparite s drugim neutralnim i zemljanim materijalima kako biste stvorili umirujući i balansirajući učinak.

image
BEHR

Umirujuće neutralne

Blank Canvas by Behr je Behrova boja godine, za koju njihovi stručnjaci za boje očekuju da će cvjetati u dizajnu kuhinja. "Neutralne boje poput bijele, krem, sive u trendu su 2023.", kaže Erika Woelfel, iz Behr Paint Company. "Blank Canvas savršena je topla, gostoljubiva bijela s transformativnom snagom koja nudi neograničene mogućnosti dizajna," dodaje ona.

image
FARROW AND BALL

Tamnozelena

Patrick O‘Donnell, konzultant za boje i međunarodni ambasador marke Farrow & Ball, kaže da hrabre boje ostaju važne ove godine. "Tamne boje i dalje su iznimno popularne, a ponjviže naša zagasita tamnozelena", kaže. Za upečatljive ormare, O‘Donnell preporučuje Studio Green by Farrow & Ball u sjaju Modern Eggshell. Bogata nijansa evocira tamnu šumu, stvarajući blizinu prirodnog svijeta.

image
SHERWIN-WILLIAMS

Neutralne prirodne boje

Kao i svaki drugi trend, ovogodišnje najbolje boje za kuhinju pod utjecajem su promjena koje doživljavamo u društvu. "Zelena je uzela maha prošle godine jer je predstavljala rast i revitalizaciju koju smo svi tražili nakon razdoblja neizvjesnosti", kaže Wadden. A proizvođači boja očekuju da će vlasnici domova nastaviti prihvaćati zelene nijanse 2023., osobito u kuhinji. "Ton i osjećaj zelene boje iznimno su svestrani", kaže ona. Bez obzira koristite li svoju kuhinju za kuhanje, zabavu ili opuštanje, "zasićena zelena poput Succulent od Sherwin-Williamsa pruža ravnotežu i može poslužiti svakome."

image
FARROW AND BALL

Nježno ružičasta

"Iznenađujuća boja koja trenutno ima trenutak je nježno ružičasta", kaže O‘Donnell. Ne ružičasti slatkiš ili žvakaća guma, već elegantna, profinjena i prigušena s prašnjavim sivim nijansama, kao što je Setting Plaster tvrtke Farrow & Ball.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 01:31