SAVRŠEN MEDIJ

Profinjeni japanski papir u minimalističkim blokovima za crtanje

 Tenkei Project /Ito Bindery
Kada je riječ o različitim vrstama papira, japanski papir često se visoko cijeni zbog svoje glatkoće, mekoće i ironične čvrstoće

U doba sofisticiranih aplikacija i uređaja, jednostavnost papira zapravo nas može podsjetiti da razmišljamo izvan okvira.

Definitivno postoje mnoge stvari koje aplikacije na našim računalima i mobilnim uređajima mogu učiniti, a koje bi bile gotovo nemoguće u fizičkom svijetu. Mogu vratiti vrijeme kako bi poništili pogreške, izraditi više kopija projekta i koristiti jednu olovku za crtanje olovkom i bojanje u boji. Te se pogodnosti, međutim, ponekad mogu pretvoriti u nedostatke, a ti digitalni alati ponekad mogu donijeti više smetnji i zbunjenosti u našu svijest. Zato mnogi kreativci iz različitih disciplina još uvijek gaje ljubav prema papiru, a ovaj jednostavan, ali evokativan blok za crtanje savršen je odmor koji je vašem mozgu potreban kako bi te ideje krenule.

image
Tenkei Project /Ito Bindery

O papiru se ima što reći, i kao mediju i kao metafori za kreativnost. Unatoč fizičkim ograničenjima, prazno platno poziva um da odluta i ostavi svoj neizbrisiv trag na njemu. U isto vrijeme, fizikalnost i tekstura papira također služe kao sidro i odvlače pažnju nekim dijelovima našeg mozga, ostavljajući kreativnu stranu da bolje radi.

image
Tenkei Project /Ito Bindery

Kada je riječ o različitim vrstama papira, japanski papir često se visoko cijeni zbog svoje glatkoće, mekoće i ironične čvrstoće. Često je to papir izbora za kaligrafiju, crtanje i mnoge druge discipline koje zahtijevaju papir koji može izdržati nemilosrdno probadanje i rezanje oštrim vrhom olovke. Također je savršen za skiciranje umjetnosti, kreiranje dizajna i bilo koju drugu kreativnu potragu, prihvaćanje vaših ideja i pogrešaka s vedrinom i otvorenošću prazne stranice.

image
Tenkei Project /Ito Bindery

Klasični bijeli papir poziva na čisti početak, dok kontrastna boja crnog nosača daje temelj stabilnosti, pričvršćujući beskonačno za konačno. Crni papir, u usporedbi, intrigira i izaziva um, besprijekorno se stapajući sa svojom crnom podlogom.

Black Mount, naravno, nije samo za pokazivanje. Drži listove papira zajedno točno na perforiranom zaglavlju, što olakšava otkidanje stranica. Također je izrađen od recikliranog kartona, što papir i podlogu čini izjavom održivosti. Čak i kada dođe kraj njihove upotrebe, vaša savjest ostaje čista poput papira koji je nekoć držao ovaj blok.

image
Tenkei Project /Ito Bindery

Bilo da se radi o profesionalnom radu ili jednostavnom puštanju kreativnih sokova, papir ostaje savršen medij koji će izdržati čak i ovo doba aplikacija i računala. Jednostavan, ali prekrasan, gol, ali pun potencijala, ovaj Black Mount blok za crtanje omogućuje vam razmišljanje, crtanje i dizajn s jednostavnošću, upečatljiv vizualni podsjetnik da su ponekad najbolji dizajni i najbolji proizvodi oni najjednostavniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 14:03