USUSRET BLAGDANIMA

Pravo je vrijeme za pripremu adventskog kalendara: Zabavite se i napravite ga sami

 A BEAUTIFUL MESS, MICHAEL PARTENIO, THE MERRY TOUGHT
Za neke DIY majstore, možda se manje radi o tome što je unutra, a više o izradi nečeg elegantnog što služi i kao dekor

Za većinu nas božićna čarolija počinje puno prije 25. prosinca. Tu su božićni kolačići za ispeći, ukrasi za objesiti, blagdanske pjesme za pjevanje i bezbroj drugih božićnih tradicija za dijeljenje s prijateljima i obitelji. Jednom kada dođe 1. prosinca, božićno odbrojavanje doista počinje - a postoji li bolji način za slavlje svakog dana od obećanja malog dara? Iako božićni adventski kalendar možete jednostavno kupiti u trgovini, postoji nešto posebno u vezi s "uradi sam" kalendarom koji će vam pomoći da brojite dane do dolaska Djeda Mraza u grad.

Možete napraviti što god poželite, od kućica s adventskim kalendarom krcatih klasičnim čokoladama i adventskih kalendara za višekratnu upotrebu punih sitnica (uključujući igračke odobrene za djecu) do adventskih kalendara za pse prepunih ukusnih poslastica. Sve ove ideje mogu se prilagoditi ljudima u vašem kućanstvu, bilo da je riječ o vašem dečku ili vašem malom djetetu.

Za neke DIY majstore, možda se manje radi o tome što je unutra, a više o izradi nečeg elegantnog što služi i kao dekor — i ne brinite: sve ove ideje za božićne rukotvorine pomoći će vam pretvoriti dom u zimsku zemlju čuda. Vrijeme je za rezanje tkanine, kartona i pištolja za vruće ljepilo!

image
A BEAUTIFUL MESS

Zvjezdani vijenac

Uzmite nekoliko papirnatih kutija različitih veličina, kao i špagu ili vrpcu da povežete sve kutije. Napunite kutije malim poslasticama ili darovima, a zatim postavite vijenac gdje god želite.

image
MICHAEL PARTENIO

Prozorski adventski kalendar

Nemate puno prostora? Izgradite svoj adventski kalendar u prozoru. Prilagodite dvije ili tri zategnute opružne šipke za zavjese kako bi odgovarale širini vašeg prozora (ne zaboravite ih prvo prekriti nekom vrstom lijepe vrpce). Zatim na šipke objesite ukrašene vrećice ispunjene sitnicama.

image
DAVID HILLEGAS

Blagdanske aktivnosti

Na poleđini svakog kruga napišite drugu blagdansku aktivnost i pričvrstite ih na ploču. Svakog jutra okrenite krug da biste otkrili što je na dnevnom redu — klizanje, pečenje, gledanje "Sam u kući" po milijunti put, što god hoćete.

image
ERICA LAPRESTO/STUDIO OD

Ukrasni kalendar

Kako biste izradili ovaj elegantni adventski kalendar, upotrijebite vruće ljepilo za pričvršćivanje tkanine na pjenastu ploču. Objesite pločice kupljene u trgovini (šest u redu) na ravne pribadače. Upotrijebite drvene krugove kako biste označili svaki datum utiskivanjem brojeva i bušenjem rupe u svakom od njih. Na kraju, svakom datumu dodajte svoj ukras ili sitnicu.

image
PLAY PARTY PLAN

Plastične čaše

Vjerojatno već imate sve što vam je potrebno za ovaj preslatki DIY. Samo napunite nekoliko plastičnih čaša s poslasticom i malim poklonom i omotajte ih ukrasnim papirom. Zalijepite sve vrućim ljepilom na pjenastu ploču kako biste napravili ukrasnu ploču.

image
TATIANA SOARES/GETTY IMAGES

Role toaletnog papira

Za ovu ideju nećete morati brinuti o kupnji zaliha. Skupite 25 rola toaletnog papira i malo ukrasnog papira i krenite na lijepljenje! Konstrukciju kuće možete sagraditi i od stare kartonske kutije.

image
THE MERRY TOUGHT

Omotnice

Unutar svake omotnice nalaze se upute za jedno dobro djelo taj dan — posjetite staru susjedu, uputite nekome lijepu riječ ili samo osmijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:33