Ma daj?!

Ovo je najopasniji hotel na svijetu. Nalazi se usred oceana, gosti sami pecaju hranu, a bude se okruženi morskim psima

 fptower.org

Frying Pan Tower Hotel često se opisuje kao "najopasniji na svijetu". Sam hotel ogromna je metalna konstrukcija, udaljena 50-ak kilometara od istočne obale Sjeverne Karoline, okružena oceanom punim gladnih morskih pasa. Uzdiže se do visine od 41 metara, a postavljen je na četiri ogromna stupa.

Hotel koji je zapravo toranj ima osam spavaćih soba, pet dvokrevetnih soba i tri dvokrevetne spavaće sobe. Ima i dvije radne kupaonice koje koriste vodu prikupljenu tijekom kišnih oluja u spremnicima od 41.639 litara. Oko 90 posto vremena hotel radi na solarnu energiju, iako ima i mali generator. Osoblje tornja/hotela osigurava obroke, ali gosti često pecaju i kuhaju svoj ulov, potpuno samostalno.

Sama zgrada izgrađena je davne 1964. godine kako bi zaštitila brodove od nasukavanja, no u 14 godina zabilježeno je čak 130 brodoloma, što ovom smještaju daje dodatnu jezovitost. Tada je nekadašnji svjetionik na državnoj dražbi kupio softverski inženjer Richard Neal. Zajedno sa suprugom, djecom i nekoliko volontera, Neal je proveo dvije godine renovirajući i vraćajući vodovod i struju, a prve je goste primio 2012.

Za dolazak do smještaja možete unajmiti helikopter koji će vas dovesti do hotela za 20 minuta ili motorni čamac u kojem vožnja, ako su valovi veliki, zna biti zastrašujuća.

Nakon što stignu u petak navečer, posjetitelji mogu gledati u noćno nebo i nevjerojatna sazviježđa te zvijezde padalice. Dnevne aktivnosti uključuju gađanje biorazgradivom glinom, igranje bilijara, ronjenje s disalicom ili ronjenje u zaštićenim vodama grebena ispod ili, pak, sunčanje na heliodromu. Golferi čak mogu bacati biorazgradive golf loptice u ocean, na oduševljenje riba (loptice su napravljene od riblje hrane). Više saznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 09:45