Noćni ormarići za male spavaće sobe

Imate malu spavaću sobu pa noćne ormariće uopće niste uzimali u obzir?

Noćni ormarići dolaze u različitim dimenzijama, a gotovo uvijek su dio spavaće sobe ako uzimate cijeli komplet. Iako dolaze u različitim dimenzijama, često ih odlučimo preskočiti ako nam je spavaća soba u jako malo kvadrata. Ali noćni ormarić nije ovdje samo "reda-radi". On je bitan dio naše male oaze za odmor i dobar san. Gdje biste inače držali svoju omiljenu knjigu, lampu pomoću koje navečer čitate, čašu vode kako se ne biste trebali ustajati usred noći i budilicu ili mobitel?

Mala spavaća soba ne znači da si trebate uskratiti ovaj "luksuz" uloge noćnog ormarića. To znači da ćete morati drugačije rasporediti namještaj i biti inovativni. Nema potrebe uskratiti si mjesto na kojem ćete držati malu stolnu lampu, budilicu, omiljenu knjigu i čašu vode. Potrebno je samo malo razmisliti izvan okvira običnog noćnog ormarića. Odličnih rješenja ima taman toliko da se možda nećete moći odlučiti za jedno.

U nastavku vam donosimo ta fantastična rješenja, a svako od njih možete uklopiti u svoju spavaću sobu jednostavno i povoljno.

Što ako vam je spavaća soba ujedno dnevni boravak, a kauč preko noći postaje vaš veliki krevet? Postavite malo nižu policu na kojoj ćete održati omiljena štiva za prije spavanja. Zatim uzmite neku staru lampu i odvojite je tako da dobijete samo žicu i dio na kojem stoji žarulja. Postavite malu kuku na dno police i objesite svoju novu lampu koja će vam biti nadohvat ruke kada budete išli spavati, a šarmantna dekoracija preko dana.

I mala spavaća soba može izgledati elegantno. Lampa može biti na zidu ili pričvršćena za krevet, kao i polica koja će glumiti noćni ormarić. Nekoliko dekorativnih elemenata i imate pravu elegantnu spavaću sobu.

Što napraviti kada vam je krevet u potpunosti smješten pokraj zida? Postavite malu usku policu koja čija vam površina doseže taman do početka madraca. Tolika površina dovoljna je za mobitel, malu lampu, čašu vode ili knjigu, a neće vam smetati.

U situaciji u kojoj samo pokraj kreveta imate mjesta staviti noćni ormarić, šteta je zapravo postaviti ga. Tako ne iskorištavate dovoljno prostora. Postavite radije male police na više razina i imat ćete noćni ormarić i više mjesta za pohranu stvari u jednom.

Ako je prostor između zida i kreveta ipak preuzak za staviti bilo koju dimenziju noćnog ormarića, odlučite se za mali stolić. I ne brinite se ako vam na stolić ne stane lampa. Uzmite okrugli stolić i postavite ga u kut sobe. Tako će vam između kuta i stolića ostati mjesta da postavite podnu lampu.

Dvije jednostavne police na zidu napravit će i više nego dobar posao u ulozi noćnog ormarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 18:59