VRUĆI TREND

Luster u obliku meduze? Zašto ne

 Florence Lemoine

Uzorak meduza na zidnim tapetama, ukrasi u obliku meduza, podlošci za čaše, utezi za papir, dekice... Ovog proljeća imamo osjećaj da popularne meduze ‘plutaju‘ po interijerima na sve strane. No ručno izrađeni luster In zero gravity od puhanog stakla i pletenog pruća u obliku meduza francuskog brenda Florence Lemoine nešto je zaista posebno. Ovaj moderan i elegantan komad unijet će dašak luksuza u svaki prostor. Idealan je za moderne interijere, ali će se također odlično uklopiti u klasično uređene prostore.

image
Florence Lemoine
image
Florence Lemoine

Brend Florence Lemoine poznat je po svojim luksuznim i elegantnim rasvjetnim tijelima, koji su sinonim za visok kvalitet izrade, sofisticiran dizajn i modernu estetiku. Iza njega stoji dizajnerica i diplomirana staklarka Florence Lemoine, koja se puhanjem stakla počela baviti daleke 2000. godine.

image
Florence Lemoine

Nakon naukovanja u tradicionalnoj proizvodnji stakla, 2003. je diplomirala na CERFAV-u - Centre européen de recherche et de formation aux arts verriers. Prvo je radila u muzeju i umjetničkom centru stakla Carmaux, a zatim je nastavila učiti specifične vještine puhanja stakla u Francuskoj, Švedskoj i Engleskoj. Otvorila je svoj prvi studio na jugu Francuske 2006. Godine 2010. preselila se u svoj sadašnji studio u regiji Rhône-Alpes, u Pélussinu.

- Radim sa staklom zbog njegove nevjerojatne sposobnosti transformacije. Za mene, ono je medij za izražavanje vidljive ljepote i nevidljive emocije koje hrane moju maštu - kazala je Florence Lemoine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:09