DGU

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije se nada novom stručnom ravnatelju

 JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX
Komora inženjera geodezije smatra da novi ravnatelj ili ravnateljica trebaju više nego prethodnik biti okrenuti potrebama korisnika

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije (HKOIG) izražava nadu da će na ispražnjeno mjesto glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave biti imenovana stručna osoba, koja posjeduje odgovarajuće stručno, ali i upravljačko iskustvo.

Komora očekuje da će u novom glavnom ravnatelju dobiti sugovornika i partnera za rješavanje cijelog spektra stručnih problema.

Komora inženjera geodezije smatra da novi ravnatelj ili ravnateljica trebaju više nego prethodnik biti okrenuti potrebama korisnika prostornih podataka i više energije ulagati u suradnju sa svim ostalim institucijama sustava, što dosad nije uvijek bilo slučaj.

Posjetimo da je krajem listopada Vlada na vlastiti zahtjev razriješila dotadašnjeg glavnog ravnatelja te se očekuje imenovanje nove osobe.

- To je iznimno kompleksan sustav, koji iziskuje veliku posvećenost i energiju u poslu, što će zasigurno biti jedan od velikih izazova novom glavnom ravnatelju - naglašava Adam Agotić, predsjednik HKOIG-a.

Geodeti su, nastavlja, često u funkciji povezne struke između širokog niza područja, od prostornog uređenja i gradnje do poljoprivrede, financija i imovinsko-pravnih odnosa.

Geodetski podaci koriste se u brojnim situacijama za različite potrebe te u Komori smatraju iznimno važnim da novi glavni ravnatelj toga bude svjestan te da u svojem upravljanju državnim prostornim podacima vodi računa o potrebama što većeg broja korisnika tih podataka. Također, važna je i kvalitetna komunikacija s drugim institucijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 15:11