IDEJE U BOJI

Dodajte malo boje na nepredviđena mjesta u domu i osvježite kompletan prostor

 NICOLE FRANZEN/GRT ARCHITECTS
Obojite stari hladanjak ili radijator i tako stvorite upečatljiv detalj u svome domu

Ponekad je dovoljan samo mali detalj u boji i to može u potpunosti promijeniti izgleda vaše prostorije. Boje mogu podignuti atmosferu u prostoriji ili ju ugušiti, mogu čak učiniti da neki predmeti nestanu ili se pak istaknu. Boje imaju moć i to je već odavno poznato. Donismo vam par inspirativnih primjera kako možete unijeti boju u svoj dom i osvježiti ga, a da ne potrošite puno novaca, truda ili vremena.

image
READ MCKENDREE

Nadvratnici u boji

Ovo je obično dio u domu koji vam ne bi nikada palo na pamet da obojite. Uglavnom se slaže u boji s vratima ili zidovima i to je općeprihvaćena činjenica. Ali ako se usudite obojati svoje nadvratnike i dovratnike u malo drugačiju boju od zidova ili vrata doista možete dobiti upečatljiv detalj koji osvježava prostor.

image
KALINA KHEIROLOMOOM

Betonske površine

Uvijek zanemarene i nikad dovoljno cijenjene, betonske površine uglavnom dobiju bijeli premaz i to je njihov vrhunac. Zanimljiva gruba tekstura betona obojana u vedriju boju može, ne samo promijeniti prostor, nego ima moć stvoriti dojam da se nalazite u potpuno drugom prostoru.

image
ASBE

Antikni uređaji

Ako posjedujete neki od antiknih uređaja, poput ovog hladnjaka, on ne mora biti nužno star, nego je samo u takvom stilu. Odvažite se za novi izgled i odvezite ga u najbližu autolimariju na svježi sloj vedre boje koja će unijeti sunce u vaš dom.

image
SPIDER

Eklektične utičnice

Još jedan uvijek zaanemaren detalj u domu. Uglavnom ne obraćamo pažnju na njih, ali su nam zapravo jako bitni. Odužite se tim vjernim pomagačima i dajte im malo pozornosti sa svježom bojom koja će ih istaknuti i donijeti malo promjene na zidu.

image
MATTHEW WILLIAMS

Unutrašnjost ormara

Ako se odlučite malo boje potrošiti na ovaj dio to će vjerojatno biti vidljivo samo vama i vašim ukućanima, ali vi ste i bitni, ipak je to vaš dom. Razveselite sebe novim izgledom unutrašnjosti ormara i obojite ga u koju god boju želite tako da svaki put posegnete za nečim unutar njega tako i sebe usrećite.

image
STEPHAN JULLIARD

Stari namještaj

U posljednje vrijeme reciklaža starog namještaja nije ništa novo, taj antikni dizajn nosi nešto jako posebno u sebi, ali možete biti drugačiji i odlučiti se na malo odvažnije i vedrije boje kada renovirate stari namještaj i na taj način stvoriti doista unikatan predmet u domu na kojem će vam svi zavidjeti.

image
ALEKSANDAR NOVOSELSKI

Cigla u boji

Volimo prirodni izgled cigle, to je nesumnjivo, ali u posljednje vrijeme je jako popularan trend izbijeljenih cigla koji je postao velika konkurencija prirodnom izgledu. Vi budite drugačiji i odvažite se na neku neuobičajenu boju za svoje cigle i divite se rezultatu.

image
NICOLE FRANZEN/GRT ARCHITECTS

Stari radijatori

Kao i antikni uređaji ili komadi namještaja, stari radijatori dobivaju potpuno novi život ako im date malo boje. Zahvaljujući zanimljivom dizajnu boja će samo dodatno naglasiti njihovu ljepotu i tako ćete u domu dobiti zanimljiv detalj bez prevelikog truda.

image
MATTHIEU SPOHN

Ventilacija

Dodati malo boje na ovaj dio doista rijetko kome padne na pamet, osim što je inače visoko postavljen i obično izvan vidokruga nitko ni ne osjeća potrebu da mu da malo boje, ali na ovom primjeru vam donosimo kako sve može zaživjeti uz samo pozornosti i posebnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 07:23