PROBAJTE

Okružite svoj dom ili vrt staklenkama napunjenim octom i gledajte što će se dogoditi

 /SHUTTERSTOCK

Suočavanje sa štetočinama u dvorištu nikad nije zabavno. Divlje životinje privlače naša imanja zbog dostupnosti hrane i vode. Stvari poput hranilica za ptice pune sjemena, kanti za smeće, fontana i drugih vodenih objekata privlačne su gladnim i žednim stvorenjima. Koliko god neki od njih bili slatki, mogu biti prilično štetni za vašu imovinu.

Teško je pronaći humane načine za držanje stvorenja podalje od dvorišta. Srećom, odgovor se možda nalazi u vašoj smočnici, piše House Digest. Bijeli ocat je sastojak oštrog mirisa kojem se mnoge životinje ne žele približiti. Iako možda neće biti uspješan u oslobađanju vašeg vanjskog prostora od svake štetočine koja se pojavi, pokazao se učinkovit u odvraćanju rakuna, jelena, pa čak i zmija.

Postavite zdjele, boce ili krpe namočene u ocat po obodu vašeg imanja. Pristupačno i praktično rješenje je i uzeti nekoliko staklenih teglica. Položaj ovisi o stvorenjima kojih se pokušavate riješiti i o tome ostavljaju li znakove ulaska u vaše dvorište. Na primjer, neki vlasnici stavljaju spremnike sa sredstvom za odvraćanje u rupe koje tvorovi ostavljaju u blizini ograda ili trijemova. Alternativno, zmije vole vodena područja poput ribnjaka. Zatim, tu su i veće životinje koje treba otjerati, poput jelena, a koje se mogu držati podalje postavljanjem staklenki octa po obodu vašeg imanja. Kako god ih rasporedili, možete biti mirni znajući da je to sigurna alternativa jakim kemikalijama ili zamkama. Pazite da staklenke držite otvorene kako bi životinje mogle brzo namirisati ocat i otići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 16:27