Prirodni tonik

Manje poznati lijek za orhideje je uobičajeni kuhinjski sastojak koji radi čudo! Otkrijte kako ga koristiti

 YOUTUBE/ @NATURE COMPANY/

U ovom videu o njezi orhideja, pogledajte kako napraviti tonik od češnjaka koji možete koristiti kao stimulans korijena, ali i kao organsko gnojivo. On ne samo da se koristi za tretiranje rasta gljivica i algi na vašoj orhideji, već i kao repelent za insekte. Uz to, ovaj tonik od češnjaka dobar je za njegu orhideja jer je organski i manje problematičan kao kemikalija.

Svaki se vlasnik orhideje barem jednom suočio s problemom kada njegova omiljena biljka tvrdoglavo odbija cvjetati, iako ima mnogo zelenih listova i dobro raste. Ako je orhideja zdrava (lišće raste i ne vidite tragove štetnika), ali čvrsto odbija cvjetati - onda vam je potreban ovaj recept.

Sastojci:

500 ml. voda

6 češnjeva češnjaka

1/2 aspirina

Postupak

Otopite aspirin u toploj vodi.

Izgrebite ili protisnite češnjak. Kad se tekućina ohladi dodajte joj u češnjak. Stavite tekućinu u staklenu posudu. Ostavite da odstoji 24 sata.

Prije zalijevanja, infuziju napravljenu od češnjaka razrijedite u vrućoj vodi. Ne brinite zbog neugodnog mirisa češnjaka, on nestaje nakon nekoliko sati, a orhideje dobiva najbolje od svega što je koncentrirano u smjesi.

Ovu metodu ne bi trebalo koristiti više od nekoliko puta mjesečno, kao ni u razdoblju mirovanja biljke ili cvatnje. Ako se pravilno izvede, nova stabljika bi se trebala pojaviti unutar 14 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:31