PROMJENA STANIŠTA

Ako su vam biljke postale beživotne, ovo je super lak način kako ih ponovo učiniti bujnima

.

 /SHUTTERSTOCK

Tijekom proljeća i ljeta većina zaljubljenika u biljke svoje zelene ljubimce premjesti na balkone, dvorišta ili terase. Veća količina svjetlosti, više temperature i prirodna vlaga odgovaraju različitim vrstama biljaka.

Međutim, kako dolazi hladnije vrijeme potrebno je te iste biljke unijeti unutar doma na toplije. Ova promjena staništa može bitno utjecati na biljke pa se često dogodi da one uspore svoj rasti ili čak prestanu uopće napredovati. Ovo se posebno odnosi na sobne biljke popu orhideja, dracene, bromelije i zelenog ljiljana. Svim navedenim biljkama zajedničko je da vole više temperature, vlagu i malo više svjetlosti.

image
/SHUTTERSTOCK

Dobra vijest je da postoji jednostavan način kako možete pomoći svojim biljkama kako bi nastavile lijepo rasti i napredovati. Bez previše muke ih "probudite" tako što ćete ih odnijeti u kupaonicu i postaviti blizu prozora.

Sve navedene biljke izuzev zelenog ljiljana zalijevajte uobičajeno; dok ljiljan može preživjeti i i dva tjedna bez dodavanja vode. Vlaga koja se stvara u kupaonici prilikom tuširanja ili kupanja prevarit će biljke stvarajući „tropsko okruženje”, pa će se vrlo brzo oporaviti i početi rasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:55