MOŽE I ZA VAN

Gdje u Zagrebu pojesti tanjur dobrog bakalara? Imamo listu s 5 provjereno dobrih adresa

Bakalar na bijelo, na žlicu ili na malo drugačiji način, evo što na Badnjak nude zagrebački restorani

Volite bakalar, ali ipak mislite da niste dovoljno spretni da se u pripremu upustite sami? Razloga za brigu nema, jer pojedini zagrebački restorani i ove godine pripremaju jela od bakalara zbog kojih se vrijedi zaputiti čak i gužvoviti centar grada. U nastavku donosimo listu provjereno dobrih adresa.

U CENTAR NA BAKALAR
Kao i prethodnih godina, i ove godine u Ficleku se na Badnjak nudi bakalar na žlicu. Budući da se Ficlek nalazi na prilično prometnoj lokaciji u centru grada, uz samu tržnicu Dolac, porciju je svakako dobro rezervirati. Najbolje je to učiniti pozivom na broj telefona ili putem e-maila. Više informacija potražite ovdje.

image
Ficlek Instagram/

BAKALAR ZA VAN
Ekipa iz Zlatne Školjke u zagrebačkoj Martićevoj, na broju 51, cijeli ovaj tjedan priprema nekoliko različitih jela od bakalara. Na meniju se tako nalaze bakalar na bijelo, bakalar na jušno, pašteta od bakalara te filet bakalara, a uz svako jelo može se naručiti i prilog po želji. Osim u restoranu, objavili su, bakalar je, uz prethodnu rezervaciju, moguće preuzeti i za van. Rezervacija je obavezna, posebice za Badnjak, poručuju, kada se u Zlatnoj Školjci uvijek traži porcija više. Više informacija potražite ovdje.

image
Zlatna školjka Instagram/

U Gundulićevoj, u restoranu Vodnjanka, također možete pokupiti svoju porciju bakalara na bijelo, bakalara na žlicu i bakalara s posuticama. Podizanje su organizirali od 11 do 17 sati, a porciju ili dvije najbolje je rezervirati telefonski ili više informacija zatražiti na društvenim mrežama restorana Vodnjanka.

Iz restorana Korčula najavili kako i oni za Badnjak nude bakalar s krumpirom na žlicu. Narudžbe za van za Badnjak primaju telefonski, a jelo zatim možete preuzeti u njihovom restoranu u zagrebačkoj Teslinoj ulici na broju 17. Više informacija potražite ovdje.

image
Restoran Korčula Instagram/

KOLENDA U CENTRU ZAGREBA
Ekipa iz Sopala, malog šarmantnog bistroa u Teslinoj ulici, ovog Badnjaka priprema poseban događaj u sklopu kojeg će nuditi nekoliko ribljih opcija. Riječ je o Kolendi ili kolendavanju, starom dubrovačkom običaju čestitanja nadolazećeg Božića. Kako su objasnili svojoj zagrebačkoj publici, kolendari u Dubrovniku obilaze ulice, kuće i stanove pjevajući tradicionalnu pjesmu kolende kojom čestitaju nadolazeće blagdane.

"To je poseban užitak i veselje za kolendare, jer iz hladne noći mogu pristupiti toplini kuće i bogatoj trpezi koju domaćin priređuje", objasnili su iz Sopala.

I upravo bogata trpeza na kojoj će se naći njihove sada već poznate mušule u dashiju, kamenice, fritule, skuša, bakalar i barbun sve zainteresirane čeka i u Sopalu. Čestitanje kreće od 11 sati i trajat će sve do 18 sati. Više detalja potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:04