TOP 5

Gdje u Zagrebu (i okolici) pojesti dobar kolač? Slastičarnica je puno, ali ovo su provjereno dobre adrese

Izdvojili smo pet adresa na koje možete svratiti i uz šalicu kave, uživati i u dobroj slastici, a tu je i nekoliko usputnih stanica za ‘slatko s nogu‘

Zagreb i okolica imaju zbilja puno slastičarnica, ali tek nekoliko adresa na koje se, jednom kada isprobamo što se nudi, poželimo vratiti. Izdvojili smo zato pet provjerenih na koje možete svratiti kada s prijateljima ili obitelji poželite uživati u šalici kave ili čaja i uz to se počastiti kakvom dobrom slasticom. Na našem popisu nalaze se slastičarnice, a na kraju vam ostavljamo i nekoliko mjesta koja to nisu, ali na na koja možete svratiti po ‘slatko s nogu‘ ili sjesti i uživati i u slanim zalogajima.

PREPOZNATLJIVI KOLAČI IZ CENTRA

Smješten u Parku kneževa na zagrebačkoj Branimirovoj, Le kolač je slastičarnica Roberta Hromalića koja je prošla kroz nekoliko faza, da bi danas nudili zbilja dobre slastice vrijedne pažnje. Veliki smo fanovi Hromalićevih orašastih deserata, kod pripreme kojih ne štedi na pastama, a sviđaju nam se i kiselkaste slastice s dodatkom limuna ili yuzua, koje voli zakiseliti baš koliko treba. Cijene u Le Kolaču kreću se oko 5 eura, a osim slastica ovdje možete svratiti i na brunch.

Adresa: Ulica kneza Branimira 41

image
Ustupljena Fotografija/

NA SLATKO KOD KVATRIĆA

U Neka jedu kolače slastičarnici kod Kvaternikovog trga posebno se volimo počastiti slasticama na bazi kuhanog tijesta, poznatijeg kao choux. Slastičarka Ivana Čuljak za to je prava majstorica, pa je njezin pistacio choux uvijek naš prvi izbor. Nedavno je u ponudu uvela i Paris brest s pistacijom, koji bi nam vrlo lako mogao postati novi favorit. Osim toga, nudi još i tarteve, odlične kekse i kremaste slastice, a u Neka jedu kolače kupiti možete i teglicu slanog karamela. Slastice su dostupne i putem dostave i cijene se kreću između 3 i 5 eura.

Adresa: Kamaufova ulica 22

image
Marko Miscevic/Cropix

VJEČNI FAVORIT S KNEŽIJE

Mnogima uvjerljivo najbolja slastica u gradu je Nina Mia iz slastičarnice Jolie Petite Patisserie na zagrebačkoj Knežiji. RIječ je o slastici koja spaja malinu, dulcey mousse i biskvit od badema, lagana je, prozračna, a zasitna i, ono što nam se najviše sviđa, nije previše slatka. U Jolie Petite Patisserie posebno je popularan i Paris brest kolač, a oni također nude i slana jela, koja su također vrlo dobra i često hvaljena.

Adresa: Ujevićeva ulica 17

image
Jolie Petite Patisserie Instagram/

LJEŠNJAK KOJI OBOŽAVAMO

Nakon što smo prošle godine isprobali nove mono porcije kolača iz Torterie Macaron, za kreiranje kojih je zadužen mladi slastičar Juraj Klepić, njegov lješnjak odmah smo proglasili jednom od najboljih slastica uopće. O svemu smo pisali ovdje, a od tada, Juraj je za Torterie Macaron napravio još nekoliko kombinacija. Ova serija premium kolača bogata je okusima, na niti jednom sastojku se ne štedi, a kreme su lagane i kvalitetno napravljene. Osim u slastičarnici Torterie Macaron u Pointu, ove mono-porcije mogu se naručiti i putem njihovog weba. Cijena je 4,50 eura po kolaču. Više informacija potražite ovdje.

Adresa: Rudeška cesta 169a

image
Lidija Loncaric/
image
Salty Business/

KAD SMO U ZAPREŠIĆU...

Zateknete li se ovog vikenda u Zaprešiću, na slatke zalogaje svratite u slastičarnicu Trinity Sweets. Za tamošnje slatke kreacije zadužena je mlada slastičarka Ruža Šimić, a kada smo ih posjetili, posebno su nam se svidjeli kolač s dodatkom teranina te onaj od limuna. Nedavno su predstavili i svoj veganski kolač s kikirikijem i brusnicama koji također izgleda prilično dobro.

Adresa: Ulica Baltazara Adama Krčelića 17, Zaprešić

image
Marko Miscevic/Cropix/

MOŽDA NISU SLASTIČARNICE, ALI NUDE STVARNO DOBRE KOLAČE

Kolač s makom iz Sala jedan je od onih koje si s vremena na vrijeme poželimo, a zatim tu želju sebi samima i s guštom, bez imalo grižnje savjesti i ispunimo. Osim toga, dobre slastice nude i u kafiću Luta, a ako ste više raspoloženi za nešto slatko ‘s nogu‘, dobra opcija bit će Špatula na zagrebačkoj Vlaškoj ulici te Proof 33 na Ilici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:08