UZ SEZONSKU SALATU

Zapečeni krumpir s kobasicom i sirom dobra je ideja za brzi ručak usred tjedna

 Alleko
Koristite kvalitetne kobasice i svakako razmislite da kombinaciji dodate i šaku omiljenog začinskog bilja

Trebat će vam:

1 kg krumpira
2 para kobasica
100 g topljivog sira
1 čašica kiselog vrhnja
5 žlica mlijeka
1 jaje
sol i papar

Priprema:

Krumpir najprije skuhajte u slanoj vodi, pustite da se ohladi pa ga očistite i narežite na ploške. Posudu za pečenje premažite maslacem. Na dno složite jedan sloj krumpira, a zatim dodajte kobasicu koju ste narezali na manje komade. Pospite ribanim sirom, a zatim dodajte još krumpira. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka. Na vrh dodajte još sira. U posudi pomiješajte vrhnje, mlijeko i jedno jaje. Začinite soli i paprom i dobivenom smjesom prelijte krumpir, kobasice i sir. Stavite u pećnicu na 30 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 03:05