RUČAK NA ŽLICU

Varivo s piletinom ovog puta napravite na malo drugačiji način, bit će kremastije i još ukusnije

 Alleko/Getty Images
Osim klasičnih sastojaka koje biste inače ubacili u lonac, ovog puta dodajte i kokosovo mlijeko, malo curry mješavine začina, đumbira...

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

300 g piletine

1 konzerva kokosova mlijeka

1 žličica dimljene paprike

1 žličica curry mješavine začina

1 žličica kumina

1 šaka svježeg peršina

1 komadić đumbira

maslinovo ili kokosovo ulje

limunov sok

sol i papar

čili po želji

pileći ili povrtni temeljac ili voda

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte na kockice nasjeckanu piletinu. Pustite da poprimi boju sa svih strana pa dodajte luk i mrkvu. Pirjajte 10-ak minuta. Dodajte naribani đumbir, dimljenu papriku, curry mješavinu začina, kumin, sol i papar te čili po želji. Pirjajte još dvije minute pa dodajte malo temeljca ili vode, a zatim i konzervu kokosova mlijeka, koristite samo kruti dio. Kuhajte 20-ak minuta. Probajte pa dodatno začinite po želji. Na kraju pospite sitno nasjeckanim peršinom, poprskajte s malo limunova soka i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:20