Baš slasno

Uz ovakav ručak ne treba vam večera! Zapecite kobasice s lukom i krumpirom u pećnici

Ilustracija

 Rudisill/Getty Images
Ako ste se poželjeli pravog zimskog jela, tada bi vam se ovo moglo svidjeti. Dodajte mu još i crvenu papriku i poriluk i imat ćete jelo za dva dana

Priprema: 15 minuta
Pečenje: 40 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

500 g svježih kobasica
500 g krumpira
2 glavice luka
2 crvene paprike
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica dimljene paprike (po želji)
sol, papar
grančice timijana ili ružmarina

Priprema:

U zdjeli pomiješajte krumpir, luk i papriku. Začinite maslinovim uljem, solju, paprom i dimljenom paprikom. Povrće stavite u posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Na vrh složite kobasice i dodajte grančice timijana ili ružmarina (možete koristiti i suhe začine). Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 40 minuta, povremeno miješajući, dok kobasice ne dobiju zlatnu koricu, a krumpir ne omekša. Poslužite toplo uz salatu ili kiselo vrhnje po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:07