Takvu još niste jeli

Tortilja puna iznenađenja! Uz omiljeni umak i povrće napravite je uz ovu namirnicu i uživajte u okusima

 Lauripatterson/Getty Images
Imate lignje u hladnjaku ili zamrzivaču i ne znate što biste s njima? Umjesto da ih pržite ili pečete, spohajte ih i poslužite u tortilji

Priprema: 40 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

500 g lignji
200 g krušnih mrvica
150 g brašna
2-3 jaja
1 manja glavica kiselog kupusa
1 mrkva
2 mlada luka
2 žlice majoneze
2-4 žlice grčkog jogurta
malo ljutog umaka po želji
2 žlice limunova soka
sol i papar

Priprema:

Ako koristite svježe lignje, narežite ih na kolutiće, a ako koristite smrznute, odmrznite ih i osušite. Pripremite tri zdjelice, u jednu stavite brašno, u drugu krušne mrvice sa soli i u treću razmućena jaja koja ste također posolili. Lignje najprije uvaljajte u brašno pa umočite u jaja, a zatim u krušne mrvice. Pržite ih u dubokom ulju. Za to vrijeme nasjeckajte kupus na trakice. Isto napravite i s mrkvom i mladim lukom. Ubacite sve u zdjelu i začinite soli i paprom te limunovim sokom. Umasirajte začine i limunov sok u sastojke pa dodajte grčki jogurt i majonezu te malo ljutog umaka po želji. Tortilje zagrijte na suhoj tavi. Kada su lignje gotove, u tortilje stavite malo kremaste salate, dodajte lignje i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 15:14