Ovih hladnih dana neprestano smo u potrazi za receptima za ukusna, zasitna jela na žlicu u kojima možemo uživati i po dva dana, pa čak i ponijeti na posao. Odlučili smo zato izdvojiti tri favorita kojima se često vraćamo kako bismo planiranje tjednog menija olakšali i vama. Potražite ih u nastavku.
GUSTO, KREMASTO, UKUSNO I BEZMESNO
Gusto jesensko varivo prilično je jednostavno, a svidjeti bi se moglo čak i najizbirljivijima. Trebat će vam tek povrće koje ćete pronaći u hladnjaku, a jedini sastojak po koji ćete se možda morati zaputiti do tržnice ili supermarketa bit će jedna manja buča. U lonac ubacite i cvjetaču, mrkvu, blitvu ili špinat, dobro začinite i napravite kremasto, gusto varivo uz koje vam neće trebati čak niti komad mesa ili kobasica.
ZA ONE ZA KOJE DOBROG VARIVA NEMA BEZ KOBASICE
Slanutak i ljutkasta kobasica mogu biti dobra kombinacija u različitim jelima, a posebice u ovom zasitnom varivu recept za koje nam je svojevremeno ustupio Raul Lajtman. Ako i ne uspijete pronaći španjolski chorizo, koristiti uvijek možete i neku drugu kobasicu po samo vašem ukusu, a vašem jušnom jelu ovog puta, malo za promjenu, dodajte i prstohvat cimeta. Zbog krumpira i slanutka možda vam neće trebati čak niti kriška kruha, ali za svaki slučaj, varivo možete poslužiti uz manje komadiće nekog starijeg kruha koji ste tostirali i natrljali češnjakom. Recept potražite u nastavku.
NOKLICE SU FAVORIT
Ljetni minestrone prepun sezonskog povrća obožavamo, a ovaj zimski, recept za koji je svojevremeno s nama podijelila Nastasja Chiara Petrić još nam je draži. Osim povrća, u lonac se dodaju i noklice od pirovog brašna što ga čini dobrom opcijom za ručak te uz tanjur ili dva ovog jela ne morate poslužiti baš nikakvo drugo jelo. Svi će biti siti, zadovoljni i već za tjedan dana tražiti da ovo zimski minestrone skuhate ponovno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....