Sočno mljeveno meso, aromatični začini, grah i rajčica stvaraju savršen spoj u ovoj pikantnoj i zasitnoj deliciji. Savršeno za hladnije dane ili druženja uz dobar obrok.
CHILI CON CARNE
Trebat će vam:
2 žlice maslinova ulja
1 veći luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
1 crvena paprika, nasjeckana
500 g mljevene junetine
400 g konzerviranog graha (crveni ili bijeli), ocijeđenog i ispranog
400 g konzervirane rajčice (pelata)
2 žlice koncentrata rajčice
250 ml mesnog temeljca
1 žličica mljevene paprike
1 žličica kumina
1/2 žličice čilija u prahu (ili prema ukusu)
1 žličica origana
sol i papar prema ukusu
svježi peršin ili korijander za ukras
Priprema:
U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i pirjajte na srednjoj vatri 5 minuta dok ne postane staklast. Umiješajte češnjak i papriku, pa pirjajte još 2 minute. Dodajte mljevenu junetinu i pirjajte dok ne dobije zlatno-smeđu boju, razbijajući grudice kuhačom. Dodajte mljevenu papriku, kumin, čili u prahu i origano. Dobro promiješajte kako bi meso upilo sve začine. Umiješajte konzervirane rajčice i koncentrat rajčice. Dodajte mesni temeljac, posolite i popaprite prema ukusu. Promiješajte i pustite da zakuha. Smanjite vatru, pokrijte lonac i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, povremeno miješajući. Dodajte grah u posljednjih 10 minuta kuhanja kako bi se ugrijao i upio okuse.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....