KAKO DOBRO

Toplo i pikantno: Recept za savršeni Chili con Carne

Sočno mljeveno meso, aromatični začini, grah i rajčica stvaraju savršen spoj u ovoj pikantnoj i zasitnoj deliciji. Savršeno za hladnije dane ili druženja uz dobar obrok.

CHILI CON CARNE

Trebat će vam:

2 žlice maslinova ulja

1 veći luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 crvena paprika, nasjeckana

500 g mljevene junetine

400 g konzerviranog graha (crveni ili bijeli), ocijeđenog i ispranog

400 g konzervirane rajčice (pelata)

2 žlice koncentrata rajčice

250 ml mesnog temeljca

1 žličica mljevene paprike

1 žličica kumina

1/2 žličice čilija u prahu (ili prema ukusu)

1 žličica origana

sol i papar prema ukusu

svježi peršin ili korijander za ukras

Priprema:

U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i pirjajte na srednjoj vatri 5 minuta dok ne postane staklast. Umiješajte češnjak i papriku, pa pirjajte još 2 minute. Dodajte mljevenu junetinu i pirjajte dok ne dobije zlatno-smeđu boju, razbijajući grudice kuhačom. Dodajte mljevenu papriku, kumin, čili u prahu i origano. Dobro promiješajte kako bi meso upilo sve začine. Umiješajte konzervirane rajčice i koncentrat rajčice. Dodajte mesni temeljac, posolite i popaprite prema ukusu. Promiješajte i pustite da zakuha. Smanjite vatru, pokrijte lonac i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, povremeno miješajući. Dodajte grah u posljednjih 10 minuta kuhanja kako bi se ugrijao i upio okuse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 15:24