Punjene tikvice

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2 tikvice
500 g šampinjona
1-2 češnja češnjaka
bosiljak
1-2 mlada luka
sol
papar
maslinovo ulje

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Tikvice prepolovite uzdužno pa im pomoću žličice izdubite unutrašnjost. Na maslinovu ulju prodinstajte mladi luk, gljive i izdubljeno meso tikvice. Kada je isparila sva tekućina koju su gljive pustile dodajte malo bosiljka, peršinov list, sol i papar. Napunite tom smjesom tikvice, pospite ribanim sirom i zapecite u pećnici na 180-200 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 17:32