Punjene rajčice s rižom i sirevima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 veće rajčice
  • 1 glavica luka
  • 6 žlica riže okruglog zrna
  • 2 žlice parmezana
  • 2 žlice drobljenog mekog kravljeg sira u salamuri (grabancijaš)
  • 2 režnja češnjaka
  • šaka crnih maslina
  • žlica listića svježeg origana
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Oštrim nožem odrežite gornji dio rajčica i pažljivo žlicom izdubite sredinu. Sačuvajte meso i sok. Unutrašnjost svake rajčice posolite i premažite maslinovim uljem. U slanoj vodi skuhajte rižu. Otkoštite i nasjeckajte masline. Nasjeckajte luk. Pržite ga na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte sok i unutrašnjost rajčice pa kad voda malo ispari, dodajte rižu, nasjeckane masline.

2. korak

Maknite s vatre, dodajte sireve i nasjeckane listiće origana, popaprite. Oprezno posolite jer su sirevi slani. Dobivenom smjesom napunite rajčice i na vrh svake stavite poklopčić. Poslažite ih u namašten oblik i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 22:20