![Zaposlenik sa sporne snimke](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/02/15/k_32287105_640.jpg)
Trebat će vam:
tijesto za pierogi 1 luk 2 češnja češnjaka 1 žlica maslaca 1 mala glavica mladog kupusa sol i papar |
![Vareniki with cabbage ( dumplings ) , pierogi before boiling - traditional Ukrainian food](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/4/20/16/iStock-507719972.jpg)
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte te ih prepržite na maslacu. Kupus naribajte na mandolinu te dodajte i njega. Posolite i popaprite. Dinstajte dok kupus u potpunosti ne povene. Razvaljajte tijesto, režite oblikom krugove i stavljajte nadjev. Rubove premažite s malo bjelanjka pa ih dobro spojite prstima. Kuhajte ih u vreloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Zatim skuhane pierogije bacite na tavicu, na malo maslinova ulja, i prepržite sa svake strane.